Domino’s Pizza tapte 74 millioner på driften i 2017

Pizzakjeden har satt seg mål om å bli størst i Norge, men den kraftige veksten koster. Det forsinkede regnskapet for 2017 viser et underskudd fra driften på 74 millioner kroner.

MINUS PÅ DRIFTEN: Omsetningsvekst, men røde tall på driften ble fasit for Domino’s Pizza i Norge i regnskapet for 2017, som var et år forsinket.

Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Domino’s Pizza i Norge leverte først mandag sitt regnskap for 2017, et år der omsetningen, men også underskuddet på driften, økte.

Den finansielle fasiten viser at konsernets norske morselskap, DP Norway, fikk et driftsresultat på minus 73,6 millioner kroner, mot et resultat på negative 23,7 millioner kroner i 2016.

Det skjedde til tross for at omsetningen økte til 102,2 millioner fra 50,6 millioner kroner året før.

Pizzakjeden kjøpte våren 2017 konkurrenten Dolly Dimple's. I årsregnskapet forklares den negative resultatutviklingen med høye oppstartskostnader knyttet til etableringen av nye utsalgssteder, og til omgjøringen av Dolly Dimple's-restauranter.

Les også: (+) Dette er utfordringene Rema 1000 må håndtere fremover

– Underskuddet var forventet

Kjeden har de fleste av sine norske utsalgssteder i Oslo, Stavanger og Bergen. E24 har tidligere skrevet at flere restaurantkjeder rustet seg for pizzakrig, og at Peppes Pizza tok grep for å holde på markedsposisjonen sin.

Les også

Fem kilo frossenpizza per nordmann

– I løpet av 2017 økte vi antall Domino's Pizza-utsalgssteder fra 12 til 27, og ble den tredje største pizza-aktøren i det norske markedet. Underskuddet for regnskapsåret 2017 var forventet grunnet betydelige investeringer knyttet til integrasjonen av Dolly Dimple’s, som vi kjøpte i 2017, skriver norgessjef Kenneth Lorentzen i Domino's i en e-post til E24.

– Vi er fortsatt sikre på det langsiktige potensialet i det norske markedet og har p.t. 43 butikker, fortsetter han.

Lorentzen gjentar også pizzakjedens mål om å bli størst i Norge.

– Vår ambisjon er å bringe Domino’s-merkevaren til flere kunder ved å åpne flere butikker i nye områder. Vi mener det norske markedet har kapasitet til cirka 75 Domino's Pizza-butikker og er fortsatt fokusert på å oppnå vår visjon om å bli nummer én i markedet, skriver han.

Les også

Rekordmange spiser ute: Orkla vil ha en del av kaken

Påpeker mangler

I årsrapporten påpekes den forsinkede avleggelsen av regnskapet av revisor, som skriver at selskapet ikke har klart å holde bokføringen fra dag til dag i orden, hvilket har gitt mangler i rapportprosessen.

– Forsinkelsen skyldes kompleksiteten knyttet til oppkjøpet og integrasjonen av Dolly Dimple’s, så vel som at antall butikker har triplet seg på ett år. Vi er sikre på at vi nå har regnskapsstruktur og prosesser på plass for å sikre punktlig innsending fremover, skriver Lorentzen.

– Oppkjøpet av Dolly Dimple’s har vært en stor suksess, der konverterte butikker har økt omsetningen med 50 prosent under Domino's-merkevaren, skriver han.

Les også

Domino’s vil bli størst i Norge på fem år

Reddes av salgsgevinst

Lenger ned i regnskapet reddes årsresultatet etter skatt av en finansiell gevinst fra salget av eierandelen i Domino’s Sweden.

Gevinsten er bokført til 108 millioner kroner, og gjør at resultatet etter skatt løftes til 32,4 millioner kroner i 2017 fra minus 24,1 millioner i 2016.

Selskapet skriver i årsrapporten at «fokuset for 2018 og 2019 er å fortsette konvertering og åpne nye utsalgssteder», i tillegg til kostnadseffektivitet.

På spørsmål om utviklingen i fjor og i år svarer Lorentzen at «tallene for 2018 og 2019 kan vi ikke gi nærmere informasjon om grunnet majoritetseier er børsnotert».

Domino’s Pizza i Norge er eid med 71 prosent av Domino’s Pizza Group Plc, som er notert på London-børsen. Selskapet har rettighetene til å drive Domino’s i en rekke europeiske land, inkludert Norge.

Da selskapet i slutten av januar la frem tall for fjerde kvartal i fjor, fremhevet selskapet utfordringer i det norske markedet og integrasjonsutfordringer knyttet til oppkjøpet av Dolly Dimples.

Les også

Jens Ulltveit-Moe går av som daglig leder i Umoe AS

Les også

Gir sukkeravgiften skylden for millionunderskudd og permitteringer

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Norge-resultatet så svakt at det varsles tiltak

 2. Slik skal Domino's få fart på det norske markedet

 3. Domino’s med salgssvikt på over 18 prosent i Norge

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Slik vil gigantene vinne den norske pizzakrigen

 6. Betalt innhold

  Hvorfor vil noen ta over pizzasluket?