- Bagatelle stenger

Christen Sveeas stenger luksusrestauranten Bagatelle i Oslo.

LYSENE SLUKKES: Luksusrestauranten Bagatalle har gått kraftig i minus de siste årene. Nå mener investor Christen Sveaas at nok er nok.
  • John Thomas Aarø
Publisert:

- Vi har tapt noen titalls millioner de siste årene og må bare ta innover oss at dette har vi ikke fått til, sier Bagatelle-eier Christen Sveaas til Dagens Næringsliv (DN).

Avisen melder i onsdagens papirutgave at Sveeas, som til sammen har tapt 44 millioner kroner på driften av luksusrestauranten Bagatelle i Bygdøy, nå har besluttet å stenge restauranten.

Investor Christen Sveaas

- Det har vært investert mye med hjertet når det gjelder Bagatelle, så dette er veldig trist, sier Sveaas til DN.

Les også

Norge får to nye Michelin-stjerner

Bagatelle, som i en årrekke ble ledet av kjendiskokk Eyvind Hellstrøm, var lenge en Michelin-garantist.

Hellstrøm sa opp som kjøkkensjef i 2009, etter uenigheter med eier Sveeas. Han er overfor DN ikke forbauset over at hans tidligere arbeidsplass nå slukker lyset.

Eyvind Hellstrøm

- Restauranten var vel egentlig over i 2009. Jeg er ikke overrasket. Det er overraskende at de har holdt på så lenge som de har, det er grenser for hvor mange millioner selv en milliardær vil tape, sier Hellstrøm til DN.

Hellstrøm sa opp

Det var i 2009 at Hellstrøm sa opp jobben som kjøkkensjef ved luksusrestauranten. Han hadde da jobbet ved Bagatelle i 27 år.

- Det er en konsekvens av en langvarig konflikt mellom hovedaksjonær Christen Sveaas og meg selv, sa Hellstrøm den gang.

Med Hellstrøm forsvant også mange av kundene som hadde besøkt restauranten.

Les også

Hellstrøm håver inn på eget varemerke

Skulle snu skuten

Siden den gang har Bagatelle stengt dørene en rekke ganger. I 2011 stengte luksusrestauranten etter at den mistet skjenkebevilgningen.

I mai i fjor vendte to av Eyvind Hellstrøms tidligere medarbeidere ved restauranten, Robert Lie og Niklas Johansson, tilbake til luksusrestauranten for å snu skuten.

- De siste årene har ikke Bagatelle vært på det nivået restauranten kan være. Bagatelle fortjener en bedre skjebne, sa Robert Lie i fjor.

Det lot seg åpenbart ikke gjøre.

Så gjenstår det å se om Bagatelle denne gang har stengt dørene for godt.

Les også:

Tidligere Bagatelle-ansatte vender tilbakeHver gjest på Bagatelle sponset med 5.200 kronerBagatelle stengerBagatelle åpnet dørene igjenSveaas stenger Bagatelle-dørene

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Stengte dørene med kjempeunderskudd

  2. Sveaas vant Bagatelle-krangel

  3. Han er den eneste som leverer millionoverskudd på Michelin-maten - år etter år

  4. Maaemo i rødt for tredje år på rad

  5. Lanserer egen Michelinguide for Norden