Phonero kjøper opp Ventelo

Mobiltelefoniselskapet Phonero skal kjøpe opp konkurrenten Ventelo, og mener de vil bli Telenors største utfordrer på bedriftsmarkedet.

TREDOBLES: Administrerende direktør i Phonero, Thore Berthelsen, sier det alltid har vært planen å bli større.
Publisert:

Phonero har siden oppstarten i 2008 spist andeler av det norske bedriftsmarkedet, og tar nå «en stor jafs», skriver mobiltelefoniselskapet i en pressemelding.

Vil konkurrere med Telenor

Selskapet har nemlig inngått en avtale med Broadnet Holding om å kjøpe den mer enn dobbelt så store konkurrenten Ventelo AS.

- Med over én milliard i omsetning blir vi en betydelig aktør og den største utfordreren til Telenor på mobil i bedriftsmarkedet, sier administrerende direktør Thore Berthelsen i Phonero i pressemeldingen.

E24 Bedrift: Sjekk tallene til Phonero

E24 Bedrift: Sjekk tallene til Ventelo

Ventelo hadde driftsinntekter på 784 millioner kroner og et resultat før skatt på 43 millioner kroner i 2013, mens Phonero fikk et resultat før skatt på 35 millioner kroner av driftsinntekter på 318 millioner kroner, ifølge meldingen.

Vil kjøpe mer

Begge telefonselskapene ligger i Kristiansand, og ifølge Phonero har ambisjonen alltid vært å vokse.

- Ventelo representerer vårt første oppkjøp av mobilkunder. Fremover vil vi fortsatt vokse organisk, mens vi ser etter nye muligheter for oppkjøp, sier Berthelsen i meldingen.

Selskapene skal ha vært i samtaler om oppkjøpet det siste året, og etter forhandlinger i juni ble partene enige forrige uke. Overtakelsen skjer 31. august.

Broadnet Holding begrunner salget med at de ønsker å rendyrke sin satsing på fibernett.

Publisert:
Gå til e24.no