Hansa Borg kjøper seg inn i Nøgne Ø

Det bergensbaserte bryggeriet sikrer seg godt over halvparten av aksjene.

- SKAL VOKSE VIDERE: Sjefsbrygger ved Nøgne Ø Kjetil Jikiun (t. venstre) og daglig leder Tore Nybø (t. høyre) er fornøyd med at Hansa Borg Bryggeriet kjøper opp selskapet. Hansa-sjef Lars A. Midgaard står i midten.
Publisert:

Siden midten av november har det gått rykter om at Hansa Borg Bryggerier er i ferd med å kjøpe seg opp i bryggeriet i Grimstad.

Nå er ryktene bekreftet. I en pressemelding onsdag skriver selskapene at Hansa Borg Bryggerier har kjøpt 54,5 prosent av aksjene i Nøgne Ø.

Hansa-sjef Lars A. Midgaard sier han har fulgt selskapet nøye i mange år.

- Nøgne Ø er et eventyr i norsk bryggeribransje. Når vi nå kommer inn på eiersiden, skal ikke gründerånden bare bestå, men videreutvikles. Vi skal sørge for at selskapet får vokse videre på sine egne premisser, fortsetter Midtgaard.

LES OGSÅ: - Nøgne Ø blir kjøpt opp

Blir fortsatt medeiere

Prosessen mellom Nøgne Ø og Hansa Borg ble ifølge pressemeldingen innledet i sommer.

Det skjedde etter en vurdering fra Nøgne Øs eiere om at selskapet trengte å få tilført kompetanse og kraft knyttet til distribusjon og salg.

- Nøgne Ø er et norsk bryggeri, og vi er stolte av det. Vår tilknytning både til Norge og til Sørlandet er en stor del av vår identitet. Derfor var det naturlig for oss å søke kontakt med den eneste norskeide store aktøren innenfor drikkevaremarkedet, daglig leder Tore Nybø og sjefsbrygger Kjetil Jikiun i Nøgne Ø.

De to sjefene understreker at de skal fortsette å lage øl.

- Kjærligheten til ølbrygging har hele tiden vært drivkraften vår. Det skal den fortsatt være.

Dagens fire største eiere i Nøgne Ø blir alle med på eiersiden videre.

Anne Hestness Trommestad, som gjennom selskapet Aht Invest har vært største aksjonær med 37,5 prosent, får en eierandel på 9,9 prosent.

LES OGSÅ: Kraftig økning i spesialøl-salget

Hemmelig pris

Hansa Borg Bryggerier er hadde i fjor et resultat før skatt på 99 millioner kroner. Ifølge tall på E24s bedriftssider hadde de da 580 ansatte.

Nøgne Ø hadde samme år et resultat før skatt på 9 millioner kroner og 21 ansatte.

Partene har valgt ikke å offentliggjøre prisen Hansa Borg betaler for aksjene de kjøper i Nøgne Ø.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no