Full strid om styrelederen i Alpinco - ble kastet

Alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell er eid av det statseide investeringsselskapet Investinor med 49 prosent. På en ekstraordinær generalforsamling i slutten av april måtte de se at styrelederen ble kastet mot sin vilje.

UENIGE: Eierne i Alpinco er sterkt uenig i hvem som skal være selskapets styreleder. Selskapet eier alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell.
Publisert: Publisert:

– Vi stilte oss ikke bak bytte av styreleder. Vi ønsket å beholde Thorvald Sverdrup som styreleder og synes den jobben han har gjort har vært veldig bra og kommersielt riktig, sier styremedlem Pål Kristian Moe, til Dagens Næringsliv (krever innlogging).

Han representerer Investinor, som har skutt 174 millioner statlige kroner inn i alpinkonsernet siden 2012.

De øvrige aksjonærene er DNB med 19,9 prosent, Pasab (Petter Stordalen, Anders og Arthur Buchardt) med 13,9 prosent og Bjørn Erik Borgen med 17,2 prosent. Ingen av dem ønsker å utdype til Dagens Næringsliv (DN) om hvorfor de ønsket et styrelederskifte.

Alpinco ble opprettet i 2012. Planene var da å slå sammen tre til fem alpindestinasjoner, effektivisere driften, og til slutt ta selskapet på børs eller selge det samlet med gevinst.

I 2014 gikk selskapet med et underskudd på 20,1 millioner kroner, mens fjoråret endte med et tap på 893.000 kroner.

Sverdrup har vært arbeidende styreleder i Alpinco siden september 2013, og sier til Dagens Næringsliv at han ikke har fått noen klar begrunnelse for avskjeden.

Les også

– All time high i skibakkene

Les også

Nå eier staten halve Hafjell og Kvitfjell

Les også

Stordalens alpint-satsing fortsetter å tape penger

Publisert:

Her kan du lese mer om