Ivar Tollefsen investerer tungt i det danske boligmarkedet

Ivar Tollefsen eier eiendommer til over 12 milliarder kroner i København, og ser en sterkere prisvekst i den danske hovedstaden.

INVESTERER I KØBENHAVN: Milliardær, rallykjører, tindebestiger og eiendomsinvestor Ivar Tollefsen (55).

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
 • Ida Bing
Publisert:

– Københavns «relativt lave» eiendomspriser bør fortsette å øke etter hvert som byens befolkning vokser, sier den norske investoren i et intervju med Reuters.

Tollefsen har investert i København siden 2014, men trapper nå opp sin portefølje.

Han mener at prisene i København gir et høyere utbytte fra boligleie enn i nabolandene.

Tollefsen forteller til Reuters at han eier eiendom i den danske hovedstaden for over 12 milliarder kroner, og at i den skandinaviske eiendomsportefølje har den norske investoren allerede eiendommer for til sammen 58,8 milliarder kroner.

Han mener at Københavns geografi gjør byen mer interessant for boliginvestering enn de andre skandinaviske hovedstedene. Grunnen er at København kan ekspandere i alle retninger, som igjen vil gi høyere boligpriser, ifølge Tollefsen.

– Geografien setter boligprisene under press i Stockholm og Oslo, sier Tollefsen til Reuters.

Gjennom selskapet Fredensborg har Tollefsen bygget Norges største utleieimperium, med 4.500 leiligheter.

Lavere priser enn andre storbyer

Befolkningen i København har vokst med 23 prosent siden 1995, og vil følge mønsteret for videre vekst, ifølge Danmarks Statistik – landets offentlige statistikkbyrå.

Det mener Tollefsen er grunnen for økende utleiepriser og en høyere markedsverdi fremover.

Han sier overfor nyhetsbyrået at han fortsatt ser på boligprisene i den danske storbyen som relativt lave sammenlignet med andre nordiske og europeiske storbyer.

For den videre veksten var også spådommen fra eiendomsesset at eiendomsverdiene ville vokse i takt med et høyere lønnsnivå i Danmark.

Les også

Har tjent åtte milliarder på boligutleie – på to år

Dermed kan bunnlinjen vokse enda mer for nordmannen: I 2016 hadde Fredensborg et resultat før skatt på 5,3 milliarder kroner, dobbelt så mye som året før, ifølge DN.

– Vi har mye penger i banken, og liker å kjøpe eiendom, sier Tollefsen til avisen.

– Tilbake før finanskrisen

Danmarks sentralbanken, Nationalbanken, har tidligere uttalt at en boligboble truet København. Nykredit, landets største boligutlåner, estimerer at boligprisene i København vil stige med 8,7 prosent i år. I 2018 er forventningene en prisøkning på 4,9 prosent, og 3,3 prosent for 2019.

Et lavt rentenivå for danskene har også bidratt til at sentralbanken ville skjerpe oppmerksomheten rundt boligmarkedet. Boligprisene har gått til himmels i den danske hovedstaden, som har skjerpet boliglånskravene i de raskest voksende byene – som København.

På spørsmål fra Reuters svarer Tollefsen at det var knyttet til «overoptimistiske investorer» og «billig finansiering» som presset prisene.

Les også

Gjør nytt forsøk på å lykkes i Danmark: Stordalen satser ti milliarder i København

– Dette kan ha vært tilfelle i Stockholm og Gøteborg, hvor prisene har økt mye. Og kanskje også i Oslo de siste 18 månedene, hvor vi nå er midt i en rettelse, sa Tollefsen til Reuters.

– Mer beskjedne prisøkninger i København har bare brakt verdier tilbake til det nominelle nivået i 2006, før den globale finanskrisen – en god del lavere enn sammenlignbare byer, legger han til.

Les også

Kjendismegler med tap på titalls millioner

Les også

Røkke jr. kjøper nabohuset for 16 millioner kroner

Les også

Dette skattet Norges utleiekonger

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Boligmarkedet
 2. København
 3. Eiendom
 4. Danmark
 5. Bank
 6. Økonomi

Flere artikler

 1. Kjøper eiendom i Danmark for 3,8 milliarder

 2. Ivar Tollefsen kjøper eiendom i København for 1 milliard

 3. Eiendomskongen kjøper danske boligprosjekter til 1,54 mrd.

 4. Annonsørinnhold

 5. Heimstaden kjøper eiendom i Berlin for 625 millioner

 6. Har tjent åtte milliarder på boligutleie – på to år