Domino’s-selskap gir opp Norge - håper noen vil ta over

Pizzakjedens franchise-selskap varsler Norge-exit, men det internasjonale merket vil finne andre som kan drive Domino’s-restaurantene videre.

Publisert:

Det melder det britiske børsnoterte selskapet Domino’s Pizza Group i sin kvartalsrapport torsdag morgen.

Selskapet har gjennomført en ekstern granskning av sine internasjonale markeder, som er Norge, Island, Sveits og Sverige, og funnet ut at man vil forlate disse landene.

Det går ikke frem av meldingen hvordan det London-noterte Domino’s-selskapet vil kvitte seg med den norske driften.

– Vi har konkludert at selv om dette er attraktive markeder, er ikke vi de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor bestemt å forlate disse markedene på en ordentlig måte, sier Domino’s toppsjef i Vest-Europa, David Wild.

Det er i dag Domino’s Pizza Group som er franchisetaker i Norge, på vegne av det amerikanske Domino’s-konsernet. Selskapet understreker at planen er å finne en ny franchisetaker som kan drive restaurantene videre under Domino’s-merket.

Les også

Den norske pizzakrigen: Domino's varsler omfattende snuoperasjon i Norge

Blandede resultater fra redningsplan

I Norge eier Domino’s 10 Dolly Dimples-restauranter og 47 Domino’s-restauranter.

Etter andre kvartal varslet Domino’s en full gjennomgang av det norske markedet, og lovet å komme sterkere tilbake.

Nå skriver selskapet at de første resultatene av denne planen har vært blandet, og salgsveksten har vært svakere enn antatt.

Salget i Norge i tredje kvartal gikk tilbake 0,3 prosent, målt i norske kroner, men så vekst for sine Domino’s-restauranter (ekskludert Dolly Dimples) på 6,3 prosent. Denne veksten er drevet av nye åpninger.

Ser man på det sammenlignbare salget i Domino’s-restaurantene (ekskludert Dolly) falt salgsinntektene med 16,5 prosent.

Peker på høye arbeidskostnader

Toppsjef David Wild i Domino’s Pizza Group sier på en telefonkonferanse at utviklingen har vært utfordrende i de internasjonale markedene, men påpeker at selskapet er fornøyd med en stabilisering i de finansielle resultatene i den siste regnskapsperioden.

Han understreker også forskjellene i de forskjellige markedene, og peker på at høye arbeidskostnader har gitt utfordringer i Sveits og Norge. Wild gjentar også at selskapets exit vil skje på en ordentlig måte, og at de vil finne noen andre som kan ta over.

Domino's Pizza Group er notert på London-børsen. Oljefondet er blant aksjonærene og hadde ved utgangen av 2018 en eierandel på 2,68 prosent som da var verdsatt til 323 millioner kroner.

Les kvartalsrapporten her
Les også

Domino's sliter fortsatt i Norge: 9 av 47 restauranter er lønnsomme

Publisert:

Her kan du lese mer om