Sky News: Investeringsfond skal være nær oppkjøp av Ving

Publisert:

Det britiske private equity-fondet Triton Partners håper å kunne inngå en avtale om å overta den nordiske delen av Thomas Cook i løpet av et par dager, opplyser kilder til Sky News.

Det understrekes at det fortsatt ikke er inngått en formell avtale om oppkjøp.

Triton Partners ønsker ikke å kommentere opplysningene overfor E24 tirsdag morgen.

– Vi har ingen kommentarer til hvem som vil kjøpe Ving ennå. Vi er inne i en salgsprosess, sier pressetalsperson Charlotte Hallencreutz i Ving til nyhetsbyrået TT.

Var i forhandlinger

Over lengre tid har det vært kjent at Triton var interessert i å kjøpe Vinggruppen. Fondet la inn et bud allerede før sommeren, som Thomas Cook senere uttalte at det vurderte. Helt inntil Thomas Cook til slutt begjærte seg konkurs skal partene ha forhandlet om et salg.

I etterkant av konkursen sa flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir at han trodde Triton ville være interessert i å kjøpe den nordiske virksomheten. Dette begrunnet han med at nettopp den delen av Thomas Cook har tjent gode penger.

– Triton har lagt alt til rette for å kjøpe opp Ving. Men vi vet ikke om det ligger andre problemer i selve konsernmodellen til Thomas Cook, som gjør at det er vanskelig å frikoble Ving. Men jeg tror ikke dette toget har gått, sa Elnæs til E24 den gang.

Dersom Triton ender opp med å kjøpe den nordiske virksomheten vil dette være det andre salget av eiendeler fra Thomas Cook-konkursen. Forrige uke kjøpte Hays Travel alle de britiske butikkene.

Rundt 20 prosent av de ansatte i Thomas Cook arbeider i den nordiske virksomheten
Les også

Flyanalytiker tror Ving kan bli kjøpt av investeringsfond

Publisert: