USAs utenriksminister: Vurderer å forby Tiktok

Kinesiske selskaper fortsetter å være i amerikanernes søkelys, etter Huawei og ZTE ble erklært som en trussel mot landets sikkerhet forrige uke.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

USAs utenriksminister Mike Pompeo sa i et intervju med Fox News natt til tirsdag at landet vurderer å forby kinesiske sosiale medier, og da spesifikt videotjenesten Tiktok. Det skriver Bloomberg.

– Vi har jobbet med dette i lengre tid, sier Pompeo i intervjuet og henviser til at USA nylig erklærte at Huawei og ZTE er en trussel mot landets sikkerhet.

– Jeg vil ikke komme i forkant av presidenten, men det er noe vi ser på, fortsatte utenriksministeren.

Nyheten kommer samtidig som Tiktok bekrefter at det trekker appen fra Google og Apples applikasjonsbutikker i Hongkong, som et svar på Kinas innføring av den nye sikkerhetsloven i bystaten.

– I lys av den siste tids hendelser har vi besluttet å stanse driften av Tiktok-appen i Hongkong, sier en talsperson for selskapet til Reuters.

Tiktok-eieren ByteDance har lenge vurdert hvordan man skal vise at applikasjonen ikke har noen tilknytning til kinesiske myndigheter. Forrige uke valgte India å forby den svært populære videoapplikasjonen.

TikTok hadde 150.000 brukere i Hongkong i september i fjor
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. TikTok
  2. USA
  3. Mike Pompeo
  4. Aksjelive

Flere artikler

  1. TikTok vil ansette 10.000 i USA

  2. USA stenger grensene for Huawei-ansatte

  3. Amazon trekker beskjed om Tiktok-forbud

  4. Tiktok-sjefen slutter etter at Trump har truet med forbud

  5. Elon Musk avviser at Tesla-biler brukes til spionasje