Norge eksporterte sjømat for 6,7 milliarder i juli

Norge eksporterte sjømat til en verdi av 6,7 milliarder kroner i juli. Laks og torsk har sett en solid vekst, mens eksporten av ørret, kongekrabbe og tørrfisk har gått tilbake. 

SJØMATEKSPORT: Hittil i år har Norge eksportert sjømat til en verdi av 53,1 milliarder kroner.
 • Martin Hall Larsen
Publisert: Publisert:

Hittil i år har Norge eksportert 1,4 millioner tonn sjømat til en verdi av 53,1 milliarder kroner. Eksportvolumet har økt med 5 prosent, og verdien har økt med 8 prosent eller 3,9 milliarder kroner fra samme periode i fjor, skriver Norges sjømatråd.

Norge eksporterte laks for 5 milliarder kroner i juli. Det er en verdiøkning på 7 prosent eller 324 millioner kroner fra juli 2016.

– Juli var en god sommermåned for norsk sjømateksport. Lakseeksporten alene kom på 5 milliarder kroner, som er en økning på 7 prosent fra juli i fjor, sier Paul Aandahl analytiker i Norges sjømatråd.

Hittil i år har Norge eksportert laks for 36,5 milliarder kroner. Volumet er på samme nivå som i fjor, mens verdien økte med 12 prosent eller 4 milliarder kroner fra samme periode i fjor.

– Vekst i eksportvolumet av laks i juli kombinert med fortsatte høye laksepriser ga rekord i eksportverdien, sier Paul Aandahl.

Milliarder

Les også

Rekordhøy sjømateksport i første halvår

Eksporten av fersk torsk var i juli på 77 millioner kroner. Det er en verdiøkning på 7 prosent eller 5 millioner kroner fra samme måned i fjor.

Så langt i år har Norge eksportert fersk torsk for 1,9 milliarder kroner. Det er en verdiøkning på 10 prosent eller 174 millioner kroner fra første halvdel av 2016.

Eksporten av fryst torsk, inklusiv filet, var 228 millioner kroner i juli. Det er en verdiøkning på 13 prosent eller 26 millioner kroner fra juli i fjor.

Hittil i år har Norge eksportert fryst torsk, inklusiv filet, for 1,5 milliarder kroner. Det er en verdiøkning på 2 prosent eller 30 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Mindre verdi i skalldyr

REKE-EKSPORT: Volumet av reke-eksporten gikk opp, men verdien gikk ned.

Norge eksportert kongekrabbe for 45,6 millioner kroner i juli.

Det er en verdinedgang på 1,8 millioner kroner eller 4 prosent fra juli i fjor. Reke-eksporten var 48 millioner kroner, ned 3 prosent eller 1,7 millioner.

Eksporten av tørrfisk gikk også ned, hele 26 prosent i volum, og verdinedgangen var 18 prosent fra samme måned i fjor.

Kina og Sør-Korea viktige markeder

Kina og Sør-Korea er de største markedene for makrell.

Norge eksporterte makrell for 73,4 millioner kroner i juli. Det er en verdiøkning på 49 prosent eller 24,1 millioner kroner. Hittil i år har Norge eksportert makrell for 1,3 milliarder kroner.

Det er en verdiøkning på 5 prosent eller 59 millioner kroner fra samme periode i fjor. Kina er også det største markedet for fryst torsk.

Så langt i år har det blitt eksportert 8.500 tonn laks til Sør-Korea, hvilket gjør landet til det fjerde største vekstmarkedet for laks målt i volum.

Les også

Rekordhøy sjømateksport i første halvår

Les også

Kraftig norsk laksevekst i USA

Les også

Avinor bygger verdens største sjømatsenter på Gardermoen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Sjømat
 2. Laks
 3. Fiskeri
 4. Fisk

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Sjømateksport for 6,7 milliarder i juli

 2. Rekord-halvår for norsk sjømat – eksportverdien var 53,7 milliarder kroner

 3. Betalt innhold

  Sjømateksporten ned – verdien opp

 4. Betalt innhold

  Rekordhøy sjømateksport i 2018

 5. Betalt innhold

  Sjømateksport for 9,1 milliarder i oktober