Reitan-familien tar ut 200 millioner i utbytte

Rema-gründer Odd Reitan og sønnene Ole Robert og Magnus Reitan deler 200 millioner kroner i utbytte fra Reitangruppen. Pengene skal blant annet brukes til å betale formuesskatt.

FORNØYD: Reitangruppens årsresultat for 2015 ble presentert av Odd Reitan fredag.

Ole Martin Wold NTB scanpix
Publisert:

Ifølge 2015-regnskapet utbetalte Rema 1000 et utbytte på 250 millioner kroner til Reitan Handel, som er et datterselskap i konsernet Reitangruppen, skriver Dagens Næringsliv.

Rema-gründer Odd Reitan og de to sønnene hans eier en tredel hver av Reitangruppen, og tar ut 200 millioner kroner i utbytte, opplyser finansdirektør Kristin Genton i Reitangruppen.

Reitangruppen eies av holdingselskapene til dagligvaregründer Odd Reitan og sønnene

– Det er nå adgang til å ta ut utbytte gjennom året, og på senhøsten i fjor vedtok eierne å ta ut 200 millioner i utbytte fra Reitangruppen. De har ikke planlagt å ta ut utbytte for Reitangruppen i 2016, og pengene som ble tatt ut i fjor vil blant annet bli benyttet til å betale formuesskatt, sier Genton.

Rema 1000 er Norges tredje største dagligvareaktør og hadde en markedsandel på 24,2 prosent i 2015. Samme år ble det solgt dagligvarer i Norge for 164 milliarder kroner eksklusiv moms, en vekst på 2,6 prosent fra året før.

Les også

Norgesgruppen legger ned tapssluk

Les også

Ny undersøkelse: Nordmenn shopper tilbudsvarer de ikke trenger

Les også

Kiosk-Reitan med tidenes beste resultat