Sats stenger flere sentre og tar ytterligere grep

Sats har stengt to av sine sentre i Norge på ubestemt tid, og stenger blant annet minisats.

Pål A Solheimsnes / E24
 • Hanna Ghaderi
 • Sindre Hopland
Publisert:,

Torsdag har Sats stengt Sats Colosseum og Sats Storo på ubestemt tid, etter at «det er sannsynlighet for at en person med coronasmittet har vært innom senteret».

– Fra og med torsdag vil vi gjøre ytterligere tiltak for å redusere antall mennesker i en gruppe, og dermed bidra til redusert risiko for spredning, sier presseansvarlig i Sats Malin Selander til E24.

Hun kan videre fortelle om at antall deltagere på gruppetimer reduseres til 50 prosent for å gi mer plass og mindre tett kontakt, redusere mengden gruppetreningstimer og erstatter enkelte gruppetimer, som for eksempel boksing.

I tillegg stenges minisats, som er Sats’ avdeling hvor barn kan være mens foreldrene trener.

Stenger flere sentre

– Det er beklagelig at dette skjer. Vi vet at en person som er smittet har vært på senteret, men vi vet ikke om personen var smittet da, sier presseansvarlig i Sats Malin Selander til VG.

Hun forteller videre at de personalet som var på jobb på det tidspunktet er i karantene, og at det er uvisst når senteret vil åpne igjen.

Selander opplyser at de har hatt en lignende situasjon på et senter i Danmark.

– Vi tar dette veldig alvorlig og følger med på råd fra myndighetene. Vi vasker mye oftere. Vask er det viktigste. I tillegg har vi gitt alle medlemmer gratis tilgang til «online training». Vi ser nå på hva vi skal gjøre med våre gruppetimer, sier hun.

Børsnotert i oktober

Siden børsnoteringen i oktober har Sats-aksjen hatt en positiv utvikling, frem til 21. februar 2020. Etter dette har den globale børsuroen også nådd treningsaksjen.

Sats leverte fjerdekvartalsrapport i februar, der resultatet etter skatt økte til 19 millioner kroner. Treningskjeden snur dermed fra underskuddet på 157 millioner kroner i samme kvartal i 2018.

Bunnlinjen preges samtidig av en økning i finansutgiftene til 96 millioner kroner, der Sats viser til valutaeffekter. Det er 56 millioner mer enn året før.

De totale inntektene økte til 1,04 milliarder kroner i kvartalet, fra 854 millioner året før. Av dette kom det inntekter på 813 millioner fra medlemskap alene, mot 656 millioner i 2018.

Se mer informasjon på Sats’ nettsiderSats må stenge treningssenter i Oslo grunnet coronaviruset

Her kan du lese mer om

 1. Aksjelive
 2. Sats
 3. Coronaviruset

Flere artikler

 1. ISS permitterer 2.500 ansatte

 2. Norwegian innstiller flyvninger til Italia

 3. Frisører skuffet over krisepakke – uten inntekt i 16 dager etter yrkesforbud

 4. Annonsørinnhold

 5. Eksportkreditt med lånevekst i fjor: – Videre vekstanslag er svært usikre

 6. Aker-sjefens alarmbrev: - Jeg har aldri opplevd maken