Coronapolitikk

Konferansehotell-sjef: – Utrolig å tenke på at det endelig er over

I lang tid var hotelldirektør Merete Emanuelsen den eneste på jobb ved Quality Hotel Leangkollen i Asker. Nå skal de endelig feire.

Hotellsjef Merete Emanuelsen var alene på jobb i mange måneder under pandemien.
  • Sigrid Moe
Publisert: Publisert:

– Det var som om all lufta gikk ut av meg, og tårene begynte å trille, sier hotelldirektør Merete Emanuelsen ved Quality Hotel Leangkollen i Asker.

Nordic Choice-hotellet har en stor del av sin drift knyttet opp mot arrangementer, kurs og konferanser. Den 30. juli i år kunne hun endelig åpne dørene på hotellet etter å ha hatt stengt 14 av de 17 siste månedene.

Siden da har de drevet under coronarestriksjonene.

– Det har vært vanskelig å hele tiden sørge for at alle holdt meteren. Det har vært enormt ressurskrevende og tungt. Så nå blir det en mye enklere arbeidshverdag, hvor vi ikke trenger å være på vakt hele tiden, sier Emanuelsen.

Les også

Hotelldirektør gråt da Erna gjenåpnet Norge: – 24. september er ny merkedag

– Som normalt

Statsminister Erna Solberg fortalte på en pressekonferanse fredag at Norge skal åpnes opp fra lørdag klokken 16.

Det betyr at du endelig kan leve som normalt igjen, og slippe å tenke på å holde en meters avstand til andre.

Les også

Skal lede prestisjehotell: Varsler bemanningskrise i bransjen

Hotellsjef Merete Emanuelsen sier at tårene begynte å trille da statsminister Erna Solberg endelig kunngjorde at restriksjonene skal fjernes.
Les på E24+

– Da coronaen traff kjøpte vi aksjer med begge hendene

Emanuelsen forteller at alle de ansatte på jobb har blitt invitert på en feiring med god mat og kake.

– Jeg vil takke alle for en fantastisk gjenåpningsprosess. De er en magisk gjeng som har stått på. Endelig kan vi slippe opp. Det er helt utrolig å tenke på at det endelig er over, sier hotelldirektøren.

Alle permitterte

Da E24 snakket med henne i august 2020 var situasjonen en helt annen. Alle andre hotellansatte enn henne var permitterte, og det kom flere avlysninger hver dag. Etter at de åpnet i sommer har høsten sett lysere ut, men når gjestene slipper å holde avstand vil det åpne for en helt annen omsetning.

– Vi kan i praksis fylle huset på en helt annen måte nå, vi trenger ikke å tenke på at vi kun kan ha halvparten så mange mennesker i rommene. Det gjør at vi kan ha en helt annen omsetning igjen, sier Emanuelsen.

Quality Hotel Leangkollen har 17 konferansesaler, der den største salen har en kapasitet på 110 personer.

Rommene på Quality Hotel Leangkollen i Viken fylke har stort sett vært tomme fram til slutten av juli i år.

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, beskriver avgjørelsen fra regjeringen som en utrolig lettelse.

− Dette har hoteller, restauranter og særlig utelivsbransjen og større konferansehotell ventet på lenge. En hel bransje har vært stengt i 18 måneder. Det er en utrolig glede og lettelse at det nå åpner opp, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Mangler kompetanse

Det er ikke sikkert gjenåpningen blir lett for alle i reiselivsnæringen. Ifølge NHO Reiselivs tall har 16 prosent av medlemshotellene måttet holde stengt én eller flere dager gjennom sommeren på grunn av manglende arbeidskraft.

50 prosent av medlemmene forteller at de har opplevd sviktende omsetning på grunn av manglende bemanning.

E24 har tidligere snakket med sjefen for Festningshotellene og for restaurant- og utelivskonsernet byOslo. De fortalte begge to at de ser at de må begrense driften på grunn av mangel på kompetanse.

– Det er mangel på folk. Det er krise. Det er restauranter og hoteller som ikke får åpnet helt opp fordi de mangler folk, sa hotelldirektør og styreleder i NHO Reiselivs regionstyre i Oslo og Viken Jarle Moen til E24 tidligere i september.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronapolitikk
  2. Nordic Choice Hotels
  3. Hotell
  4. NHO

Flere artikler

  1. Konferansehotell ser lyst på høsten: – Vi planlegger julebord som før pandemien

  2. Hotellet har to middagsgjester og 125 kilo ribbe

  3. Reiselivstopp: – En utrolig glede og lettelse

  4. Skal lede prestisjehotell: Varsler bemanningskrise i bransjen

  5. Hun skal lede Stordalens største hotellkjede i Norge: – Kjempestas!