Fredensborg kjøper 50 prosent av Utleiemegleren

Ivar Tollefsens Fredensborg blir største aksjonær i Utleiemegleren

Publisert: Publisert:

Eiendomsgiganten Fredensborg har tirsdag inngått en avtale som gjør selskapet til største aksjonær i Utleiemegleren med en eierandel på 50 prosent.

Alle eksisterende eiere i Utleiemegleren blir med videre, går det frem av en pressemelding.

– At vi nå får Fredensborg som en langsiktig eier og strategisk partner gjør at vi får tilført ytterligere industriell og finansiell kompetanse, som gjør oss i stand til videre vekst både i og utenfor Norge, sier styreleder Jon Olav Halgunset i Utleiemegleren.

Utleiemegleren hadde i 2018 en omsetning på 191 millioner kroner, en økning på nærmere 10 prosent fra året før, ifølge pressemeldingen. Selskapet har over 11.500 boliger til utleie.

Fredensborg har over 40.000 leiligheter til utleie gjennom selskapet Heimstaden, med investeringer i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland.

I tillegg driver Fredensborg innenfor fritidsbolig og destinasjonsutvikling gjennom Fredensborg Fritid, samt boligutvikling gjennom Fredensborg Bolig.

– Utleiemegleren er et veldrevet selskap med en solid industriell plattform, sier styremedlem Nick Tollefsen i Fredensborg.

– I flere av våre markeder skjer formidling av boliger tilnærmet likt som hos Utleiemegleren, og vi har flere ganger sett at Utleiemegleren har løst denne oppgaven på en meget god måte. Vi tror begge selskaper kan lære mye av hverandre for å forbedre kunde‐ og leietageropplevelsen, sier Tollefsen.

Publisert:

Her kan du lese mer om