- Drev telefonterror mot etatsleder

Ellen de Vibe (58), direktør for Plan- og bygningsetaten i Oslo, har anmeldt en arkitekt for telefonterror. Saken skal opp i Oslo Tingrett i neste måned.

TRAKASSERT: Direktør i Plan- og bygningsetaten Ellen De Vibe ble utsatt for telefonterror i to år.
Publisert:

En arkitek (61) er tiltakt for under en toårsperiode fra sommeren 2008 ha opptrådt skremmende, plagsomt og belastene overfor etatsdirektør Ellen de Vibe, skriver Dagens Næringsliv (DN).

"Jeg skal ta deg, om det så er det siste jeg gjør", skal han ha sagt. Arkitekten skal ha krenket de Vibes fred ved å ringe henne privat og skjelt henne ut.

Vil ikke si mye

Advokat Arne Gunnar Aas forsvarer arkitekten. Han sier det ikke er en enkeltsak som var årsaken for konflikten.

- Bakgrunnen for min klients opptreden har med saker som har vært behandlet i Plan- og Bygningsetaten der min klient har vært arkitekt, sier Aas til DN.

Utover dette ønsker han ikke å kommentere skaen før den kommer opp i retten.

Vanlig høflighet

Ellen de Vibe har vært etatsdirektør siden 1999.

- Genmerelt må Plan- og bygningsetaten leve med at folk blir sinte på oss når det gjelder sak og våre bestemmelser. Men våre ansatte og jeg har krav på vanlig høflighet, sier hun.

De Vibe har også mottatt en rekke brev fra arkitekten med beskyldninger om korrupsjon og misbruk av sin stilling. Kopi av brevene ble sendt til en rekke instanser og enkeltpersoner, blant annet statsministeren.

Les flere nyheter på E24

Publisert: