Eks-megler krever 48 mill. i erstatning

Alt for høyt, mener forsikringsselskapet.

MISTENKELIG: Når man blir bedt om å stille kontoen til disposisjon av ukjente, bør varsellampene lyse, mener Oslo tingrett.
Publisert:

Den tidligere valutamegleren Tage Flobakk krever 48 millioner kroner i erstatning av Gjensidige etter at han ble 100 prosent ufør i en motorsykkelulykke i 2004.

Det skriver Dagens Næringsliv (DN).

- Spesiell sak

Etter ulykken har Flobakk vært i krangel med Gjensidige om erstatningen, og onsdag møttes de i Oslo tingrett.

Flobakks advokat Christian Lundin mener at Flobakk ville hatt en gjennomsnittlig lønn på 3,5 millioner frem til pensjonsalder.

- Det er et formidabelt beløp, men det er også en veldig spesiell sak. Tage var bare 27 år da ulykken skjedde, og han hadde en stilling med svært gode fremtidsutsikter, sier Lundin til DN.

Kan bli høyeste erstatning

- Vi er ikke uenig i teknikalitetene i denne saken (...), men vi er uenig i kravet. Det er alt for høyt i forhold til gjeldende rett, sier Gjensidiges advokat Ole Andresen til DN.

Avisen skriver at den høyeste erstatningen som tidligere er gitt er på noe over 11 millioner kroner.

Flobakk var en godt lønnet valuta- og rentemegler i Citigroup da han i ble utsatt for ulykken. Inntekten han hadde det året han ble skadet var 2 millioner kroner, men han hadde samtidig fått et jobbtilbud som ga ham rundt 4,5 millioner kroner i fastlønn.

Flere nyheter på E24.

Publisert: