Flere hundre syke på Fred Olsen-cruise

Mer enn hver fjerde passasjer er blitt syk, trolig på grunn av norovirus, på et Fred Olsen-cruiseskip som søndag ankom Portland i den amerikanske delstaten Maine etter å ha krysset Atlanteren.

SYKDOMSRAMMET: Cruiseskipet Balmoral , som eies av Fred Olsen, er trolig rammet av omgangssyke.
Publisert:

252 av de 919 passasjerene på cruiseskipet Balmoral ble syke under overfarten fra Southampton i Storbritannia, der de gikk om bord 16. april, skriver The Guardian.

Søndag ankom cruiseskipet havna i Portland i Maine. Helsepersonell mener de 252 passasjerene, samt åtte av de 502 ansatte om bord, er rammet av norovirus. Symptomene inkluderer kvalme, oppkast og diaré.

Under et anløp i Baltimore i Maryland i forrige uke var utbruddet allerede godt underveis, og helsepersonell gikk om bord for å inspisere. Da ble det innført grundigere rengjørings- og desinfeksjonsprosedyrer i håp om å stanse utbruddet.

Balmoral forlot søndag ettermiddag havna i Portland og satte kursen videre mot Saint John i New Brunswick i Canada.

Ikke første gang

Det er ikke først gang passasjerer blir syke på Fred. Olsens «MS Balmoral» . I midten av mai i fjor ble passasjerer satt i karantene i lugarene sine etter et utbrudd av viral gastroenteritt under et cruise i norske fjorder.

Den gang uttalte talsperson i Fred. Olsen, Wendy Jeffreys at selskapet har som fast regel at de ikke går ut med hvor mange som har blitt syke, men en av passasjerene hevdet da at det var rundt 300 personer.

I 2006 fikk ble nærmere 140 passasjerer smittet av et magevirus om bord på skipet «Black Prince»

Fred. Olsen Cruise Lines er et helnorsk rederi, med hovedbase i England. Rederiets historie strekker seg tilbake til miden av 1800-tallet. I dag består rederiets flåte av fire skip: Balmoral, Braemar, Boudicca og Black Watch, alle er registrert på Bahamas.

Fred Olsen Cruises har ikke kommentert saken.

Les også

Dollaren faller under 8 kroner

Les også

Rederieier siktet i cruise-sak i Bergen

Publisert:
Gå til e24.no