SAS-ansatte drømmer om jobb i Norwegian

Selv fagforeningssjefen er sjokkert over den forbitrede stemningen.

FRUSTRERTE ANSATTE: Ifølge en undersøkelse utført av den danske kabinforeningen CAU, er mange danske kabinansatte misfornøyde med arbeidssituasjonen etter de tøffe forhandlingene i november. Her er et SAS Boeing 737-700 under innflygning til Oslo lufthavn Gardermoen.
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Hele én av to danske kabinansatte i SAS mener Norwegian er en mer attraktiv arbeidsplass.

Det kommer frem i en undersøkelse utført av kabinforeningen CAU, som er omtalt av Berlingske Business.

- Jeg hadde ikke forventet at det var så store problemer, men jeg er godt klart over at det har vært en del frustrasjon etter at vi inngikk avtalen med SAS i november. Men det er voldsomt at tre av fire sier de har problemer med måten ledelsen er på, sier Helge Thuesen, leder av kabinforeningen CAU til Berlingske.

Lite tillit til ledelsen

CAU-leder Helge Thuesen

Det var i november i fjor at SAS-ledelsen og kabin- og pilotforeningene reforhandlet alle avtalene de hadde med hverandre.

Ifølge konsernsjef Rickard Gustafson var forhandlingene og innføringen av en spareplan helt nødvendig for at SAS skulle overleve.

Fagforeningslederne gikk med på forhandlingene for å redde SAS, men flere av dem har uttrykt bekymring over svært tøffe arbeidsforhold under det nye systemet.

Undersøkelsen som CAU har fått utført, viser at tre av fire mener arbeidstiden er et problem, og halvparten har ikke tillit til at ledelsen vil løse utfordringene de står overfor, hverken på kort eller lang sikt.

- Folk slutter

Ifølge lederen i kabinforeningen, er det mange som har valgt å slutte.

- De forlater SAS allerede nå. Folk sier opp uten å ha et sikkerhetsnett, sier Helge Thuesen, og legger til at en gjensidig tillit og toleranse for at det ikke skal gå galt.

Da avtalene var i boks i fjor høst, uttalte flere norske SAS-ansatte at de kom til eller vurderte å finne seg andre jobber.

Les også: SAS-dramaet over: Danskene sa ja 15 timer på overtid

Ifølge Berlingske sier SAS at ledelsen tar resultatene fra undersøkelsen alvorlig, men at det nye avtaleverket også må få full virkning først.

- Vi har fra ledelsens side stort fokus på forandringene, og vi har også iverksatt forskjellige tiltak, også i dialog med våre fagforeninger, for å se på metoder som kanskje kan gjøre at noen av disse endringene kan slå litt mindre hardt ut, sier HR-direktør Henriette Fenger Ellekrog i SAS, til Berlingske.

Hun legger til at «avtalene som ble inngått lå som en del av våres tvingende nødvendige strategiplan» hvor alle medarbeiderne, ikke bare de kabinansatte, fikk endrede vilkår.

Les også

SAS har solgt WiderøeStyrket i troen på SASSAS legger ned business class etter 30 årSplid og medlemsflukt i Norsk kabinforeningNorwegian-Kjos + Virgin-Branson = sant

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Scandinavian Airlines (SAS)

Flere artikler

  1. Splid og medlemsflukti Norsk kabinforening

  2. SAS' kabinansatte i undersøkelse: – Anbefaler venner å søke i Norwegian

  3. - 300-400 ansatte vil slutte i SAS

  4. Norwegian og kabinforeningen enige om tariffavtale

  5. Et forheng kan få 100 svenske kabinansatte permittert