Unibet-eier går til sak mot Lotteritilsynet

Unibet-eier Trannel International saksøker Lotteri- og stiftelsestilsynet. Selskapet reagerer på at tilsynet har tatt kontakt med Apple for å stoppe appene deres i Norge.

  • NTB
Publisert: Publisert:

– Det er ikke noe annet valg enn å la domstolen avgjøre, sier advokat Anders Ryssdal i advokatfirmaet Glittertind til NRK.

Han representerer selskapet som eier av det populære nettkasinoet Unibet og datterselskap av pengespillkonsernet Kindred-gruppen, som omsetter for mer enn 8,2 milliarder kroner årlig.

Nå har Trannel stevnet staten og Lotteritilsynet. Selskapet mener tilsynet har trådd langt utover sine fullmakter i forsøkene på å stanse Trannels spilletilbud, som driftes fra utlandet.

Trannel har ikke tillatelse til å drive pengespill i Norge, og anses derfor som et ulovlig pengespillselskap av norske myndigheter.

Involverte Apple

Trannel International hevder blant annet at Lotteritilsynet skal ha overskredet egne fullmakter ved å involvere teknologigiganten Apple i striden mot selskapet. Ifølge Ryssdal har norske myndigheter kontaktet Apple for å begrense bruken av Kindreds mobilapper i Norge.

Trannel reagerer også på Lotteritilsynets blokkering av pengeoverføringer til og fra bankkontoer tilknyttet Kindred-gruppen.

Kulturdepartementet jobber nå med en ny pengespillov, som er ventet sendt ut på høring høsten 2019. I april ble det flertall på Stortinget for å gi Lotteritilsynet friere tøyler mot de internasjonale spillselskapene.

NRK har vært i kontakt med Lotteritilsynet, som ikke kan kommentere spørsmål knyttet til et aktivt søksmål. Tilsynet henviser til Kulturdepartementet, som opplyser at de har mottatt stevning og vil følge den opp på vanlig vis sammen med Regjeringsadvokaten.

Les også

Spillselskap solgte virtuelt kryptoromskip til 94.000 kroner

Les også

Slack begynte som et uhell – verdsettes til 41,5 mrd.: – Vi har bare så vidt begynt

Les også

Regjeringen sier nei til utenlandske spillselskap

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Har bedt bankene stanse overføringer til 35 formidlere av gamblingpenger

  2. Norge strammer inn lov. Denne svensken ser rødt

  3. Dårlige odds for utenlandske spillselskaper i Norge– Vi skal knekke dem

  4. Bettingselskaper vifter vekk Lotteritilsynet og fortsetter som før

  5. Betalt innhold

    Norske banker sperrer kontoene til kunder som gambler