Peter Thiel: – Det finnes ingen fremgangsrike tech-selskap i Europa

EU er misunnelig på USA, hevder mannen som bygde opp PayPal sammen med Elon Musk.

MISUNNELSE: Peter Thiel mener Europa er misunnelig på USA.
Publisert:

Den tyskfødte hedgefondforvalteren, investoren og gründeren Peter Thiel kommer med sin uttalelse i etterkant av at EU vurderer å innføre en skatt på omsetningen teknologigiganter som Facebook og Google, samt at det rasles med sabelen om strengere regulering av innsamling av kundedata.

Det var under et arrangement i regi av Economic Club i New York at Thiel, som også har fungert som rådgiver og støttespiller for USA-president Donald Trump, kom inn på «trusselen» om strengere reguleringer i EU, melder blant annet The Guardian.

Les også

Tror ikke på plutselig rentehopp

– Misunnelse

Selv om han vedgår at det finnes fordeler og ulemper med dette, advarer han mot innstramminger.

– De gode argumentene er bedrede personvernforhold, men på den annen side så er det ingen fremgangsrike teknologiselskaper i Europa, sa mannen som i tillegg til å være medgründer i PayPal var en av de første eksterne investorene i Facebook.

Den tyskfødte, men nå USA-baserte, Thiel hevdet videre at europeiske myndigheter slår hardt ned på Silicon Valley-gigantene på grunn av at de «er misunnelige på vår suksess», skriver The Guardian.

Thiel vedgikk at personvernregler i den digitale tidsalder må gås gjennom på nytt.

– Men som libertarianer misliker jeg alltid reguleringer.

THIEL-KOMPIS: SpaceX- og Tesla-gründer Elon Musk.

Han påpekte også at Europa har fått frem kjente teknologiselskaper som Spotify, Skype og Asos.

– Men ingen på Facebook, Google eller Apples størrelse, sa Thiel.

– Det er ingen virkelig suksessfulle europeiske teknologiselskap, så der misunnelige på oss og ønsker å straffe oss, sa han fra talerstolen i New York.

Skryter av Musk og Amazon

Thiel skrøt spesielt av Amazon, som han beskriver som «USAs mest fryktinngytende selskap».

– Ingen andre er i nærheten. Du ønsker ikke være deres konkurrent ...

Les også

Han er verdens yngste selvtjente milliardær

I det samme innlegget sa Thiel at han er skeptisk til AI, altså kunstig intelligens, på grunn av denne teknologiens dårlige rykte – og at han ber folk følge med på hva Elon Musk gjør.

– Jeg har kjent Elon i 18 år, og kan si «vedd aldri imot det Elon Musk gjør», uttalte Thiel om Tesla- og SpaceX-gründeren, som altså var hans samarbeidspartner da PayPal fikk sitt gjennombrudd.

Thiel sier han var skeptisk da han lot seg overtale av Musk til å investere i hans romprogram Space X, som har som mål å redusere kostnadene ved romfart – og til slutt kolonisere Mars.

– Jeg trodde ikke det var mulig å skape en rakett som kan gjenbrukes, men han klarte det faktisk, sier han om den nylige «Falcon Heavy»-oppskytningen, og den suksessfulle landingen hvor to av tre bæreraketter kom trykt tilbake til jorden og kan benyttes på nytt.

Les også

Nå er disse irske brødrene dollarmilliardærer

Les også

Facebook-styremedlem og mangemilliardær gir 10,3 millioner til Trump

Les også

Elon Musk vil lande på Mars i 2022

Publisert:
Gå til e24.no