Oljearbeiderens ekstreme jakt på perfekt biff
Han lar biffen modne i 90 dager før han spiser den. Men nå sliter Joakim Brattland. For norske kjøttlagre er tomme
- Erlend Skarsaune (Stavanger Aftenblad)
- Pål Christensen (foto)
Bøndene klarer ikke produsere nok norsk kjøtt. Hos slaktegigantene er lagrene tomme.
Også tørrmodningsskapet som Joakim Brattland har nede i kjelleren, er tomt. Han sliter med å få tak i skikkelig, norsk kjøtt som egner seg til hans bruk.
Oljearbeideren har et spesielt forhold til biff. Da han første gang smakte en tørrmodnet variant, kjente han en smak han ville ha mer av, denne nøttaktig smaken.
For Georg-Fredrik Ueland handler kjøttproduksjon om kvalitet.
– I dag er det norske systemet bygget opp på masseproduksjon. Kjøttet kan være helt elendig, så lenge det passer inn i det industrielle systemet. Bonden får ikke betalt for kvalitet. Vi vil samarbeide med bonden, så vi sammen kan finne ut hva som gir best resultat. Og da tror jeg også vi kan selge norsk kjøtt til utlandet.
Flere artikler
Oljejobben gjør gårdsdriften mulig
Forsker fikk seg en overraskelse da han sjekket hvilken regjering som tilbyr mest til bøndene
Frå milliarden i pluss til 351 millionar i minus for DSD
– Skal gjøre Norge grønnere og bedre
Nådde ikkje jordvernmålet likevel
Ingen streik i flyteriggoppgjøret – enighet i meklingen