Joakim Brattland har bygget seg egen grillhule i hagen. Mattips deler han på thebaconpit.no.

Oljearbeiderens ekstreme jakt på perfekt biff

Han lar biffen modne i 90 dager før han spiser den. Men nå sliter Joakim Brattland. For norske kjøttlagre er tomme

  • Erlend Skarsaune (Stavanger Aftenblad)
  • Pål Christensen (foto)

Bøndene klarer ikke produsere nok norsk kjøtt. Hos slaktegigantene er lagrene tomme.

Også tørrmodningsskapet som Joakim Brattland har nede i kjelleren, er tomt. Han sliter med å få tak i skikkelig, norsk kjøtt som egner seg til hans bruk.

Oljearbeideren har et spesielt forhold til biff. Da han første gang smakte en tørrmodnet variant, kjente han en smak han ville ha mer av, denne nøttaktig smaken.

For Georg-Fredrik Ueland handler kjøttproduksjon om kvalitet.

– I dag er det norske systemet bygget opp på masseproduksjon. Kjøttet kan være helt elendig, så lenge det passer inn i det industrielle systemet. Bonden får ikke betalt for kvalitet. Vi vil samarbeide med bonden, så vi sammen kan finne ut hva som gir best resultat. Og da tror jeg også vi kan selge norsk kjøtt til utlandet.

Allerede abonnent på Aftenposten? Sjekk om du har tilgang til alt fra E24
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Oljejobben gjør gårdsdriften mulig

  2. Betalt innhold

    Forsker fikk seg en overraskelse da han sjekket hvilken regjering som tilbyr mest til bøndene

  3. Betalt innhold

    Hildegunn elskar garden sin. No er han til sals

  4. Betalt innhold

    Landbruket får ikke arbeidskraft: – Ingen som bor i Norge som kan leve på lønnen

  5. Vil erstatte klimautslipp fra landbrukssektoren med biokull

  6. Regjeringen og Frp enige om jordbruksoppgjøret