Avis: Microsoft-styret gransket forhold mellom Bill Gates og ansatt

Styremedlemmer i Microsoft ønsket i fjor at Bill Gates måtte trekke seg fra styret etter et forhold han hadde hatt til en ansatt, ifølge Wall Street Journal.

I starten av mai opplyste Bill og Melinda Gates at de skilles, men at de fortsatt vil drive stiftelsen de har opprettet sammen.
Milliardærene
  • NTB
Publisert:

En gransking av milliardærens tidligere forhold til den ansatte konkluderte med at det var upassende, sier folk som er kjent med saken til avisen.

I fjor varslet Bill Gates, som tidligere var verdens rikeste person, at han sluttet i Microsoft-styret for å vie tiden til veldedig arbeid.

Et advokatselskap hadde året før fått jobben med å undersøke forholdet etter at ingeniøren i Microsoft fortalte om det. Forholdet mellom henne og Gates skal ha vart i flere år.

Les også

Melinda Gates fikk aksjer verdt over 15 milliarder kroner

Flere styremedlemmer mente det ikke lenger var passende at Microsoft-grunnleggeren satt i styret. Gates trakk seg før granskingen ble avsluttet, får Wall Street Journal opplyst.

En talsperson for Gates bekrefter at det var «en affære for nesten 20 år siden som endte i minnelighet», men legger til at hans beslutning om å trekke seg fra styret «på ingen måte var relatert til denne saken».

Microsoft bekrefter at det ble gjort undersøkelser, men kommenterer ikke nærmere opplysningene WSJ omtaler.

I starten av mai opplyste Bill og Melinda Gates at de skilles, men at de fortsatt vil drive stiftelsen de har opprettet sammen.

Les også

Bill og Melinda Gates skal skille seg

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Milliardærene
  2. Microsoft
  3. Bill Gates

Flere artikler

  1. Melinda Gates fikk aksjer verdt over 15 milliarder kroner

  2. Kjendis-hacker dømt til tre års fengsel etter bitcoinsvindel

  3. Medier: Discord avslutter oppkjøpspraten med Microsoft

  4. Bloomberg: Microsoft skal være i samtaler om kjøp av gamingfavoritt for gigantsum

  5. Musk møtte i retten – forsvarte milliardkjøp