Optimistiske fagforeninger: – Geir er en du kan ringe til

Årsaken til det brå lederskiftet i Norwegian er det få som kjenner, men fagforeningene jubler over at det er Geir Karlsen som overtar spakene.

Leder for kabinforeningen i Norwegian, René-Charles Gustavsen, er positiv til flyselskapets nye konsernsjef. Her avbildet under demonstrasjon utenfor Stortinget i 2020.
Publisert:

Mandag morgen ble det klart at styret i Norwegian erstatter selskapets konsernsjef Jacob Schram på dagen. Finansdirektør Geir Karlsen rykker opp og tar kontrollen, tilsynelatende til applaus fra fagforeningene.

Leder René-Charles Gustavsen i kabinforeningen i Norwegian sier nemlig at han ikke er urolig for Norwegian-fremtiden, tross det plutselige konsernsjef-byttet.

– Jeg er kanskje mer positiv også. Nå har det sittet noen og tatt et rent strategisk grep, og det står det respekt av. Dette er et nytt styre som tør å ta grep, sier Gustavsen.

Les også

Geir Karlsen om å bli Norwegian-sjef: – En prosess som har gått fort

Han oppsummerer opptakten til lederbyttet kort og greit:

– Schram begynte i januar 2020, og han fikk et konsern i vanskeligheter og pandemien slengt i trynet. Geir Karlsen har vært fungerende før, og det er nok en grunn til at han tas videre herfra. Han har gjort en vanvittig jobb i den finansielle omstruktureringsplanen, sier Gustavsen.

Foreningslederen er klar på hva som venter flyselskapet i tiden fremover, og at Karlsens opprykk er godt nytt i så måte.

– Geir Karlsen er en finansiell mastermind. Han står bak hele rekonstruksjonsplanen. Alle snakker om at vi nå er tilbake til normalen, men ingen flyselskaper tjener noen penger ennå. Konkurransen blir hard. Og vi må tjene penger. Hvis ikke er vi ferdige, sier han.

Les også

Bjørn Kise om Norwegian-byttet: – Et klokt lederbytte

Ikke usikker på fremtiden

Gustavsen er samtidig full av lovord om den påtroppende konsernsjefen.

– Jeg er veldig trygg med ham på toppen, og er ikke usikker på fremtiden. Dette blir bra.

– Geir Karlsen er veldig real og rett frem, og jeg vet at hvis jeg ringer ham så sier han det som det er. Vi har ikke sett Schram så innmari mye. Geir er en sjef du kan ringe til, sier han.

Leder for pilotene i Norwegian, Alf Hansen.

– Real og ærlig

Han får støtte av pilotforeningens leder, Alf Hansen, som sier han ble overrasket over morgentimenes nyhet.

– Det var overraskende. Men samtidig er jeg veldig glad for at vi har Geir Karlsen ved roret. Han har vist hva han kan, og vi har full tiltro til ham, sier Hansen.

Han sier Karlsen alltid har hatt god dialog med fagforeningene, og understreker at Karlsen også har vært i stillingen før.

– Han har vært real og ærlig, og det setter vi stor pris på. Geir Karlsen har vist hva han kan under rekonstruksjonen, og er hjernen bak den, så vi gir full support til ham videre.

– Om hva som har skjedd bak der vet jeg ikke, det får de ordne på kontoret, sier Hansen.

Les på E24+

Karlsen på topp gjør Norwegian klart for nye finansielle slag

– Høster stor respekt

Leder Lasse Holm for Lederne i Norwegian skriver i en e-post til E24 at mandagens nyhet kom overraskende på dem alle.

– Bakgrunnen kan man vel bare spekulere i, men med nye eiere så er vel dette kanskje ikke unaturlig.

– Geir Karlsen er en god kandidat når tingene har blitt som er de er blitt. Han høster stor respekt internt i Norwegian, og er en mann alle kan stille seg bak, skriver Holm.

På spørsmål om hvordan lederskiftet vil påvirke Norwegian, og hva som eventuelt er forskjellene på Schram og Karlsen, svarer Holm:

– Veien videre er lagt så langt jeg kan se, mulig noen mindre endringer som kun vil merkes internt.

– Vi har samarbeidet med Jacob i en kort og hektisk tid, så det er vanskelig for oss å sammenligne Jacob med Geir. Når det er sagt så er Geir en mann som høster stor intern respekt og vi ser frem til mange gode år med han som konsernsjef, skriver Holm.

Publisert: