Olaf Thommessen slutter i SMB Norge

Den tidligere Venstre-toppen takker av som leder for interesseorganisasjonen for små og mellomstore bedrifter.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Olaf H. Thommessen har varslet styret i interesseorganisasjonen SMB Norge at han ønsker å gå av som administrerende direktør etter fem år. Det skriver organisasjonen i en pressemelding.

– Jeg har hele tiden sagt at det ville ta to stortingsvalg å etablere SMB Norge som en reel politisk aktør. Nå er vi der. Da er mitt prosjekt i SMB Norge sluttført, og det er tid for andre krefter å overta, sier Thommessen i meldingen.

Thommessen var nestleder i Venstre fra 2004–2008, og har senere blant annet vært generalsekretær for Plan Norge, før han kom til SMB Norge.

Under hans ledelse har SMB Norge økt antallet medlemsbedrifter fra 3.000 til 5.000 medlemsbedrifter. Interesseorganisasjonen samler små og mellomstore bedrifter.

– Dette har skjedd samtidig med at SMB Norge både har endret navn og fått en tydeligere offentlig profil. Økonomien er også under bedre kontroll, og vi har vunnet frem i mange saker som er viktige for de små og mellomstore bedriftene som utgjør hovedtyngden av norsk næringsliv, sier styreleder Ove Bjørn Olsen i meldingen.

Les på E24+

Niklas Barre fikk vondt i ryggen på hjemmekontor. Da våknet gründeren i ham.

SMB Norge har sammen med LO, NHO og Virke vært gjengangere i samtaler med regjeringen under coronakrisen. Organisasjonene har sammen krevd støtteordninger for bedrifter og ansatte.

Thommessen uttrykker at det har vært en glede å lede interesseorganisasjonen, og at han er stolt over veksten organisasjonen har hatt. Samtidig understreker han betydningen SMB Norge har hatt for landets små og mellomstore bedrifter.

– Det viktigste SMB har fått til de siste årene, er at vi nå blir tatt med i viktige prosesser og lyttet til i fora der viktige bestemmelser fattes for norsk næringsliv. Måten vi fikk gehør for SMB-virksomhetenes behov da ordningene for Covid-kompensasjon skulle fastsettes, er et eksempel på dette, sier Thommessen.

Fremover vil Thommessen bruke sin tid på startups og andre prosjekter, men skal stå til styrets disposisjon i oppsigelsestiden. Han vil motta til sammen seks måneders lønn og etterlønn, opplyser interesseorganisasjonen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Olaf Thommessen
  2. SMB Norge

Flere artikler

  1. Jørund Rytman er ny toppsjef i SMB Norge

  2. SMB-leder krever unnskyldning fra Raymond Johansen etter anklager

  3. 3,2 milliarder i utsatt moms skal snart betales: – Kassen er tom

  4. 1 av 5 småbedrifter frykter pandemikonkurs

  5. SMB Norge etter krisemøte med regjeringen: – Alt tyder på at blir massesøksmål