Forbrukerrådet krever at dagligvarekjedene slutter med 3 for 2-tilbud

Forbrukerrådet ber dagligvarekjedene om å slutte med 3 for 2-tilbud for å bidra til å redusere matsvinnet.

Forbrukerrådet ber om at dagligvarekjedene slutter med 3 for 2-tilbud.
  • NTB
Publisert: Publisert:

− Det å redusere matsvinnet hjemme er noe mange ønsker, men det oppleves som vanskelig i hverdagen. En av årsakene er at vi blir lurt til å handle inn mer mat enn vi trenger på grunn av mersalgskampanjer og fristende 3 for 2-tilbud, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet.

Tirsdag 29. september er FNs internasjonale matsvinndag, og det er i anledning denne dagen Forbrukerrådet kommer med kravet om at dagligvarekjedene kutter ut denne typen tilbud.

− For å nå målene om redusert matsvinn må alle ta større ansvar, sier Forbrukerrådet-direktør Inger Lise Blyverket.
Les også

Rema-sjefen frøs forhandlingene i fjor – ikke mer avslappet i år

I snitt kaster hver nordmann 42 kilo spiselig mat hvert år.Forbrukerrådet mener at ansvaret for dette ikke kan legges på forbrukerne alene.

− Kjedene har lenge snakket om å slutte med mersalg og 3 for 2, men dette gjøres fortsatt i utstrakt grad. Dette må de nå slutte med. Forbrukerne må i større grad få bestemme hvor store kvanta de vil kjøpe, sier Blyverket.

Myndighetene og en samlet matbransje har gjennom den frivillige bransjeavtalen for redusert matsvinn forpliktet seg til 30 prosent reduksjon innen 2025 og 50 prosent innen 2030. Forbrukerrådet mener det må jobbes enda mer målrettet for å nå målene.

− For å nå målene om redusert matsvinn må alle ta større ansvar, sier Blyverket.

Les også

Orkla i omega-3-krangel med gründerselskap

Publisert:
Gå til e24.no