DFDS dropper én av to danskebåter etter innstramming

Som følge av mer smitte og nye innstramminger vil én av to ferger legges i opplag fra 2. november. 20 servitører mister jobben.

Publisert:

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Fra og med 2. november vil DFDS kun ha fergeavganger mellom Oslo, København og Frederikshavn annenhver dag.

Frem til nå har passasjerfergene seilt mellom Norge og Danmark hver dag, men antall reisende har vært få.

– Vi har hatt flere besetningsmedlemmer enn passasjerer om bord den siste tiden, sier DFDS-sjef Kasper Moos til E24.

Han sier at det på hvert seilas har vært rundt 70 ansatte på jobb.

Mister jobben

Det er skipet «Crown Seaways» som tas ut av drift midlertidig. Det vil ligge i opplag frem til midten av februar neste år.

DFDS skriver at de har kommet til enighet med fagforeningen om en reduksjon av arbeidstimer og lønn, i tillegg til overtidsbruk og flytting av ansatte til andre skip.

Dermed er antall oppsigelser begrenset til 20 servitører om bord, opplyser selskapet.

– Vi er nødt til å gjøre noe for å tilpasse oss. Vi har ikke hatt nok passasjerer til å betale de kostnadene vi har, sier DFDS-direktør Moos.

Han vil ikke si noe om hvorvidt det kan bli aktuelt å kansellere avgangene til fergen som fremdeles er i drift mellom Norge og Danmark.

Umulig å kontrollere

– Vi forventer at det på et tidspunkt kommer bedre tider og muligheter for å krysse grenser. Hva som skjer fremover er umulig å si, og langt unna det vi som virksomhet kan kontrollere, sier han.

Coronapandemien har rammet reiselivs- og cruiseskipsbransjen hardt siden mars.

Én uke etter at Norge stengte 12. mars varslet Stena Line at de legger ned linjen mellom Oslo og Frederikshavn etter 40 års drift.

Rederiet opplyste at tiltaket kom som en direkte konsekvens av den dramatiske nedgangen i antall passasjerer. Rundt 30 ansatte ble sagt opp etter at linjen ble lagt ned.

Publisert: