Forbes-liste: Norske Alexandra (19) er verdens yngste milliardær

Alexandra Andresen (19), datter av Ferd-sjef Johan H. Andresen, kan smykke seg med tittelen verdens yngste milliardær.

IKKE SOM UNGDOMMER FLEST: Alexandra Andresen er ifølge Forbes' liste verdens yngste milliardær.
  • Camilla Tryggestad Visjø
Publisert:

Magasinet Forbes slapp tirsdag sin årlige liste over verdens rikeste personer, for 30. gang. Overraskende for mange vil det nok være at verdens yngste milliardær kommer fra Norge.

Alexandra Andresen er 19 år og eier 42 prosent av familieselskapet. Søsteren hennes Katharina (20) er den nest yngste, ifølge Forbes. De to er døtre av Ferd-sjef Johan H. Andresen.

Også i år trones Bill Gates i toppen, akkurat som i fjor. Gates er god for 75 milliarder dollar.

Les også

Rekordår for milliardærinvestoren Warren Buffett

Fredriksen ned 13 plasser

Nest rikest er meksikanske Amancio Ortega som har en formue på 67 milliarder dollar. Warren Buffett på tredje plass har en formue på 60,8 milliarder dollar.

Skipsreder John Fredriksen ligger på 133. plass, en nedgang fra 120. plass året før. Tirsdag ble det kjent at Fredriksen-eide Geveran Trading, vil selge cirka 37,8 millioner aksjer i Marine Harvest.

Forrige uke skrev E24 at Fredriksen de siste 18 månedene har mistet 40 prosent av formuen, ifølge Bloomberg News.

Andre nordmenn man finner på listen er Odd Reitan, Caroline Hagen Kjos og Stein Erik Hagen. Reitan står oppført med 4,2 milliarder dollar og en 358. plass. Caroline Hagen Kjos havner på en 810. plass med sine 2, 2 milliarder dollar. Faren Stein Erik Hagen kommer på en 854. plass.

På 549. plass står hedgefondforvalter Andreas Halvorsen med 3,2 milliarder dollar, mens Kjell Inge Røkke plasseres som nummer 1121.

Les også

Ny rapport: Én prosent eier nesten 50 prosent av verdens rikdom

Ustabilt marked gir færre milliardærer

Volatile aksjemarkedet, dalende oljepriser og en sterkere dollar har ført til en dynamisk omfordeling av velstand rund i verden, og et dropp på tisifrede tall i formuer, for første gang siden 2009, skriver Forbes.

Årets kartlegging viser at det nå er 1,810 milliardærer i verden, ned fra 1.826 for ett år siden. Samlet er de gode for 6,48 trillioner dollar, 570 milliarder dollar mindre enn i fjor.

Det er også første gang siden 2010 at den gjennomsnittlige summen per milliardær har falt. Nå er hver milliardær i snitt god for 3,6 milliarder dollar, 300 millioner dollar mindre enn i fjor.

Zuckerberg klatrer

Facebooks Mark Zuckerberg hadde årets beste år av alle milliardærene. 31-åringen økte formuen med 11,2 milliarder dollar, og klatret med det opp til 6. plass, fra 16. plass i fjor. Både han og Amazons Jeff Bezos befinner seg for første gang i topp ti.

Et ikke ukjent navn for tida, den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, står oppført på 324. plass med en formue på 4,5 milliarder dollar.

Les også

Bill Gates topper Forbes' liste over de rikeste

Les også

Ny rapport: Én prosent eier nesten 50 prosent av verdens rikdom

Les også

Disse er verdens rikeste under 40

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Forbes: Norsk laksearving er verdens rikeste under 30

  2. Rekordmange dollarmilliardærer på Forbes liste: – De veldig, veldig rike ble veldig, veldig mye rikere

  3. To norske 20-åringer ble 2,4 milliarder rikere i fjor

  4. De 30 rikeste under 30 år: Andresen-søstrene må vike plass for laksearving

  5. Norges rikeste er nesten dobbelt så rik som nestemann på lista