INNSIDESAKEN MOT JOURNALIST: - Han sover ikke om natten

Thomas Gulbrandsens forsvarer er bekymret for belastningen innsidesaken påfører hans klient.

Publisert: Publisert:

Advokat Olav Braaten, som representerer innsidetiltalte Thomas Gulbrandsen (35), mener innsidesaken legger et voldsomt press på hans klient.

- Dette er en stor psykisk belastning for min klient. Han er stresset og sover svært dårlig. De siste to døgnene har han sovet omtrent én time, sier Braaten til E24 etter rettsakens andre dag i Oslo tingrett.

Gulbrandsen, som er tidligere utgavesjef i NA24, er sammen med faren tiltalt for ulovlig innsidehandel med DNO-aksjer.

"Stiv i hjernen"

Politiadvokat Hans Christian Koss brukte store deler av dagen på å utspørre Gulbrandsen om 35-åringens vurderinger av aksjemarkedet og de konkrete handlene i DNO International desember 2005 og januar 2006.

Advokat Braaten reagerte flere ganger på Økokrims atferd i retten og at politiadvokat Koss ikke holdt seg til konkrete spørsmål og svar.

- Han har opplevd å bli pågrepet klokken syv om morgenen, tauet ned til Økokrim og satt på celle. Det er ikke så rart at man blir litt stiv i hjernen under en slik pågripelsessituasjon. At Økokrim idag, tre år senere, henger seg opp i små forklaringsavvik, er veldig slitsomt, sier Braaten og fortsetter:

- Aktoratet forsøker å fremstille Gulbrandsen som at han har laget seg en forklaring i ettertid.

Politiadvokat Koss mente Gulbrandsens forklaringer om omstendigheter rundt den sentrale avisartikkelen var uklare.

"Lang tid"

Onsdag morgen var det Thomas Gulbrandsens tur til å forklare seg overfor Oslo tingrett i den første innsidesaken i Europa hvor retten må vurdere om en upublisert avisartikkel er innsideinformasjon.

- På et tidspunkt forsøker man å legge saken bak seg, men man blir aldri ferdig fordi den en gang kommer opp. Dette er veldig slitsomt, sier Braaten.

Advokaten mener at det er umulig for journalister å huske alt de har foretatt seg en spesifikk dag.

- Hvor mange e-poster sender en journalist iløpet av en dag? Hvor mange artikler har en journalist med å gjøre hver dag? Dette er jo ekstremt mange, og du kan ikke forlange at man husker alt i pågripelsessituasjon, sier Braaten.

E24-journalist Jo André Aakvik jobbet i Nettavisen da hendelsene som er omtalt i tiltalen mot Thomas Gulbrandsen, fant sted. NA24 var den gang 100 prosent eid av Nettavisen. Aakvik er innkalt som vitne i saken.

Les også: - Bedt om å pleie toppmegler

Les også: - Tipset om "oppsiktsvekkende" DNO-nyhet

Les også: - Savner ethvert bevis

Les også: Erklærte seg uskyldig i innsidesak

Les flere E24-nyheter her.

Publisert: