The Thief til topps i kåring av Nord-Europas beste hoteller

Stordalens luksushotell på Tjuvholmen i Oslo har blitt stemt til topps av 300.000 lesere av det anerkjente reisemagasinet Condé Nast Traveler.

BEST I KÅRING: Petter Stordalen er storfornøyd med at hans lukushotell The Thief ble kåret i Nord-Europas beste av reisemagasin.
Publisert:

– Den råeste hotellprestasjonen i norsk historie, sier Petter Stordalen til E24, og føyer til:

– Å komme på listen er et privilegium. Å slå samtlige hotell i Stockholm, København, Amsterdam, Hamburg, Berlin, Sankt Petersburg, Helsinki, Reykjavik, Warszawa og resten av de viktigste hotellbyene i Nord-Europa er sinnssykt.

300.000 lesere av det amerikanske reisemagasinet Condé Nast Traveler stemte Stordalens hotell til topps i kåringen. I tillegg til dette gode resultatet, har hotelledelsen nylig fått vite at The Thief har havnet på 17. plass på US News' liste over Europas beste hoteller i 2016/2017, og er det eneste skandinaviske hotellet blant de tyve beste.

Les også

Her kommer Petter Stordalens neste hotell

– Åpnet opp for pengesterke turister

De ansatte ved The Thief har ikke tenkt å hvile på laurbærene fremover, lover hotelldirektør Jarle Moen:

– Vi kan aldri fire på kvaliteten og vi må stadig utvikle oss. Konkurransen i hotell-Oslo er tøff, og vil bli tøffere med flere nye spennende hoteller som kommer de neste fem årene.

Ifølge Petter Stordalen har Norge tidligere vært dårlige på å tiltrekke seg utenlandske turister med høy kjøpekraft, stort nettverk og store forventninger.

– Jeg er ikke i tvil om at introduksjonen av The Thief på det norske markedet har åpnet opp for en gruppe reisende med høy kjøpekraft som før ikke ville vurdert Oslo som destinasjon, uttaler Stordalen, og peker videre på at 73 prosent av alle gjester på The Thief er internasjonale.

LOBBY: Slik ser det ut i lobbyen på The Thief på Tjuvholmen.

Virke: – Velfortjent pris

Reisende blir stadig mer kresne og opptatt av innhold og kvalitet, og kåringer som dette viser at hoteller som fokuserer på å skape en opplevelse i seg selv blir lagt merke til, mener Line Endresen Normann, direktør for Reise Norge i Virke:

– Prosjekter som The Thief og det planlagte designerhotellet Zander K i Bergen blir dermed lagt merke til både her hjemme og også ute. Dette bekreftes gjennom en velfortjent pris til et hotell som har fokus på design, spa og god mat, sier Normann i en e-post til E24, og legger til:

– Dette er positivt for Norge som reisemål da slike kåringer er med på å rette folks øyne mot Norge, og bidrar til at alt det fantastiske norsk reiseliv har å tilby, blir bedre kjent. Gratulerer til the Thief!

Les også

Milliardæren Stordalens ligningsformue på «bare» 130 millioner

På gull-liste i 2015

Også i desember 2015 gjorde The Thief det godt i en av Condé Nast Traveler sine kåringer. Den gangen kom Stordalen-hotellet med på den såkalte The Gold List, som var en oversikt over reisemagasinets favoritthoteller for 2016. Dette var første gang magasinet tok med et norsk hotell på sin liste over verdens beste hoteller.

Noen måneder etter åpning i 2013 kom Stordalens luksushotell også med på reisemagasinets liste over verdens beste nye hoteller.

«The Thief» har også fått innpass i et nettverk bestående av verdens fineste designhoteller.

Stordalens hotell på Tjuvholmen i Oslo har fått mye oppmerksomhet siden oppstart, blant annet etter å ha huset verdensstjerner som Justin Bieber og Rihanna.

UTSIKT: Ikke noe å si på utsikten for gjestene på The Thief.

Topplisten for Nord-Europa i kåringen Condé Nast Traveler Readers’ Choice Awards

1. The Thief, Oslo 95.76

2. Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten, Hamburg 95.71
3. Hotel Dukes’ Palace, Bruges 95.46

4. Hotel d’Angleterre, Copenhagen 95.19

5. Hotel Adlon Kempinski Berlin 92.77

6. Le Méridien Grand Hotel, Nuremberg 89.47

7. Hilton Reykjavík Nordica, Iceland 88.63

8. Hotel Amigo, Brussels 88.41

9. Grand Hôtel, Stockholm 87.81

10. Ion Luxury Adventure Hotel, Selfoss, Iceland 87.14

11. Hotel Kämp (Luxury Collection), Helsinki 86.31

12. Hótel Búđir, Snæfellsnes, Iceland 83.67

Les også

Milliardæren Stordalens ligningsformue på «bare» 130 millioner

Les også

Norske hoteller knuser fjorårets sommerrekord

Les også

Hotellkongen kjøper fly til 220 mill.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om