Kodak saksøker Apple

Konkursrammede Kodak saksøker Apple for å hindre at selskapet blander seg i Kodaks patentsalg.

KRANGLER OM HISTORIEN: Kodak har saksøkt Apple på bakgrunn av patenter som ble godkjent på 90-tallet da selskapene samarbeidet om teknologiutvikling. Kodak må selge patenter som en betingelse for lån til drift under konkursprosessen.

Julie Jacobson
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Som en del av restruktureringen i kjølvannet av selskapets konkurs ønsker Kodak å selge en stor del av patentporteføljen sin.

I et søksmål levert til konkursretten på Manhattan mandag, påstår Kodak at Apple urettmessig mener at de eier ti patenter som Kodak vil selge.

Patentene stammer fra arbeid de to selskapene gjorde sammen på 90-tallet, melder Reuters.

Arvesølvet skal selges

Et av patentene det er snakk er en teknologi de fleste bruker hver dag. Patentet omhandler teknologien som viser motivet man skal fotografere på en LCD-skjerm før man tar bildet. Dette er en teknologi som finnes i de fleste digitalkameraer og mobiltelefoner i dag.

Les også: Kodak søker konkursbeskyttelse

Porteføljen som Kodak vil selge teller over 1.100 patenter. Porteføljen har siden 2001 generert 3 milliarder dollar i lisensinntekter, ifølge en pressemelding fra selskapet.

- Apple og Flashpoint prøver å tjene på Kodaks tøffe økonomiske situasjon. Tilstanden vil forverre seg hvis ikke kreditorene kan oppnå en riktig pris for patentene, sier en talsmann for Kodak til Reuters.

Les også: Apple og Samsung stikker av med fortjenesten

Flashpoint, et mindre privateid IT-selskap, er også på listen over saksøkte selskaper. Flashpoint jobbet på oppdrag for Apple på 90-tallet med de aktuelle teknologiene patentene omhandler.

Lånegiver krever patentsalg

Apple på sin side mener Kodak prøver å presse gjennom en beslutning i deres favør.

- Krangelen inkluderer et antall ikke konkursrelaterte saker som bør adresseres i den vanlige retten fremfor konkursretten, skriver Apple i sitt tilsvar til søksmålet.

Kodak må selge patentene for å oppfylle betingelsene til et lån på 950 millioner dollar som selskapet fikk for å kunne drive gjennom konkursprosessen.

Kodak søkte om konkursbeskyttelse under Chapter 11 den 19. januar i år.

Les også:

Publisert:

Flere artikler