ANBEFALER: Investtechs Geir Linløkken anbefaler kjøp av Marine Harvest.

- Kjøp dette

Her er ukens investeringstips fra Investtech.

Publisert: Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning.

Hovedindeksen på Oslo Børs har brutt den fallende trenden, samt motstanden ved 394 poeng, og det er nylig gitt kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon med et kursmål på 424 poeng. Videre oppgang indikeres, og neste motstandsnivå ligger ved 428 poeng.

Les også lær om Teknisk Analyse fra Investtech

Hausseindeksene måler optimismen i markedet. Den kortsiktige hausseindeksen viser at andelen optimister på kort sikt har steget fra bunnen på 23 prosent i slutten av november til hele 72 prosent i dag. Et solid og økende flertall er dermed optimister på kort sikt. På middels lang sikt er det omtrent like mange optimister som pessimister.

Vi er nå inne i den statistisk sett mest positive tiden på året for Oslo Børs. De siste 28 årene har Oslo Børs i gjennomsnitt steget med 15,2 prosent fra slutten av november til tidlig i juni.

Kort sikt: Kjøpskandidat

Petroleum Geo-Services ga kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon i desember. Kursmålet for denne er tatt ut, og det er gitt kjøpssignal fra en ny og større dobbel-bunn-formasjon etter at motstanden ved 70 kroner er brutt. Formasjonen har et kursmål på 90 kroner, der det også ligger motstand. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler.

Kort sikt: Kjøpskandidat

Marine Harvest brøt i desember opp gjennom taket i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Aksjen har fortsatt oppgangen og brutt motstanden ved 2.80 kroner, noe som har utløst et kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon. Videre oppgang til 3.33 kroner er signalisert. Volumet har vært høyt under oppgangen de siste dagene. Dette indikerer at optimistene er i flertall, og styrker kjøpssignalet. Ved eventuelle reaksjoner tilbake, har aksjen støtte ved ca 2.80 kroner, mens det på oppsiden først er motstand ved ca 5.30 kroner.

Kort sikt: Kjøpskandidat

Publisert: