Tre av de fire tiltalte dømt i Funcom-saken
Tre av de fire tiltalte i Funcom-saken er i Oslo tingrett dømt for innsidehandel og til inndragning av over 12,8 millioner kroner. Fjerdemann er frifunnet.
Tre tidligere Funcom-topper er dømt i Tingretten for innsidehandel. Samtidig ble fjerdemann frifunnet.
– Alle tre domfelte hadde sentrale tillitsverv for Funcom, og innsidehandelen utgjorde derfor alvorlige tillitsbrudd overfor selskapet. Den undergravet tilliten til Funcom-aksjen og var egnet til å skade selskapets omdømme, gjengir Økokrim fra dommen.
Dømt for innsidehandel
Tidligere Funcom-sjef Trond Arne Aas er dømt til 11 måneders fengsel for innsidehandel og til en inndragning på 7,81 millioner kroner.
Den tidligere nestlederen i styret, Torleif Ahlsand, er dømt til fengsel i ett år og en måned og får inndratt 4,78 millioner kroner.
De to ble imidlertid frifunnet på andre tiltalepunkter.
Økokrim vil fengsle tidligere Funcom-topper for innsidehandel
Den tidligere nestlederen i Funcom-styret er frifunnet for tilskyndelse til innsidehandel og selskapets tidligere administrerende direktør er frifunnet for markedsmanipulasjon.
De to er er fradømt retten retten til å drive virksomhet, være daglig leder av et selskap, eller å sitte i et selskaps styre i ett år.
Den tidligere finansdirektøren, Bjørn Toften, er dømt til 85 dager i fengsel, og får inndratt 290.000 kroner.
Funcoms tidligere markedsdirektør, Morten Schjelle Larssen, er derimot frifunnet for innsidehandel.
Anker dommen
Den tidligere Funcom-sjefen anker dommen.
– Han opplever det veldig underlig og overraskende å bli dømt for noe han ikke anså å være innsideinformasjon. Han vil derfor måtte anke denne domfellelsen. Han er klar på at dette er en uriktig dom og ønsker å anke denne domfellelsen, sier 47-åringens forsvarer Frode Sulland til NTB.
Økokrim sier de vil gå gjennom dommen.
– Vi går grundig gjennom dommen og tar en vurdering på om vi skal anke. Vi er tilfreds med at de tre er domfelt for innsidehandel, sier politiadvokat Lars-Kaspar Andersen i Økokrim.
Nå starter Funcom-saken i retten
Solgte aksjer
Bakgrunnen for saken er hva som skjedde under utviklingen av «The Secret World» fra 2011 og frem til lansering av spillet sommeren 2012.
I denne perioden steg aksjekursen til Funcom rundt syv til 23 kroner på det høyeste hovedsakelig basert på forventninger til spillet.
Men da spillet ble lansert i juli 2012 viste det seg å være en gedigen flopp og aksjekursen stupte til fire kroner.
Men før spillet ble lansert og aksjen stupte hadde Funcom-toppene solgt aksjer i selskapet til skyhøye kurser.