Forvirring rundt de nye coronareglene i Tromsøs uteliv: – I ferd med å bli en farse

Coronapass ble det ikke, men nå kan du stå på puben. Sentrale folk i Tromsøs uteliv sliter likevel med hvordan de skal tolke de nye reglene.

NYE REGLER: Torgeir Aasmo (Amtmandens), Carite Fønnebø (Solid) og Edd Sivertsen (Blårock) fikk ikke coronapass, men sitteplikten ble fjernet av Tromsøs politikere fredag.
Publisert: Publisert:

Etter benkeforslag fra kommunens styringspartier ble utelivets lokale coronaforskrifter opphevet tirsdag. Kravet om at gjester må sitte ved faste plasser er dermed fjernet.

Tromsøs bareiere stiller seg likevel spørrende til de «nye reglene».

– Sitteplikten er borte, så nå tolker jeg det slik at du kan stå i baren og drikke en øl, mens man tidligere måtte sitte på en stol, sier styreleder ved Blå Rock Café, Edd Sivertsen.

Les også

Full krangel om coronapass i Tromsø: – Makan til mageplask!

Usikkerhet rundt konserter

Blårock skal arrangere konsert førstkommende torsdag, og har mange ubesvarte spørsmål rundt hvordan den skal gjennomføres.

– Kan vi ha ståkonsert, og kan man i så fall stå og drikke øl samtidig? Og må man i så fall ha munnbind på, humrer en lettere oppgitt Sivertsen.

Blårocks styreleder, som selv er på jobb bak bardisken tirsdag kveld, etterlyser klarere informasjon fra kommunen.

Les også

Restauranter fornøyde: – Coronapass skaper trygghet

– Jeg vettafaen. Nå har vi holdt på med dette så lenge at hele greia er i ferd med å bli en farse, sier han.

Amtmandens-eieren følte seg på forhånd ganske sikker på at coronapasset ikke ville bli innført ved Tromsøs utesteder. Aasmo tolker det som at gjestene nå kan mingle, men da må ha munnbind på.

– Vi orker ikke å drive med voksenopplæring, eller være munnbindpoliti. Vi får bare tilrettelegge så godt som mulig for at folk følger reglene. At forskriften fjernes gjør jo at vi får en litt enklere jobb, siden vi slipper å løpe rundt for å sjekke at alle sitter på plassen sin.

Les også

Puster lettet ut etter nye coronatiltak: – Ser frem mot en normal førjulstid

Solid-sjefen: – En OK løsning

Daglig leder på Solid, Carite Fønnebø, er opptatt av å tilpasse seg de nye utelivsreglene.

– Vi gjør det vi får beskjed om, så må vi bare stole på at avgjørelsene fra myndighetene er hensiktsmessige, sier hun.

Fønnebø omtaler skrotingen av den lokale forskriften som en «OK løsning» for Solid.

– Coronapasset var omdiskutert, men vi ønsket jo at det ble innført. Men så lenge fjerningen av forskriftene gjør at vi kan holde åpent er jeg fornøyd – om det er med munnbind eller coronapass er ikke så nøye.

Les også

Hotellsjef i Tromsø fortviler over nye corona-restriksjoner: – Dette er dødsstøtet

Ordføreren: – Kan drikke øl uten munnbind

iTromsø har konfrontert Gunnar Wilhelmsen med forvirringen etter vedtaket i formannskapsmøtet tirsdag. Ordføreren sier at kommunen skal informere byens serveringsbransje på en litt tydeligere måte.

– Det skal gå ut en veileder til bransjen om dette i morgen – eller senest på torsdag, lover han.

– Kan du selv gi en forklaring på reglene for utelivsbransjen, slik de er nå?

– Om Verdensteateret har 88 stoler kunne de i går ha maksimalt 88 gjester, mens i dag kan de ha flere. Om man nå står i ro og drikker øl, trenger man ikke ha munnbind på, sier ordføreren om fjerningen av sitteplikten.

Publisert: