Jørund Rytman er ny toppsjef i SMB Norge

Den tidligere Frp-politikeren har allerede jobbet fire år i organisasjonen. Nå blir han administrerende direktør.

Publisert: Publisert:

– Det blir en litt annen rolle, men jeg skal fortsatt være synlig i det politiske miljøet, sier Jørund Rytman, den nye administrerende direktøren i SMB Norge, interesseorganisasjonen for små og mellomstore bedrifter.

44-åringen har vært leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge i fire år, og var stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet mellom 2005 og 2017. Da var han blant annet medlem av finanskomiteen og næringskomiteen på Stortinget.

Les også

1 av 5 småbedrifter frykter pandemikonkurs

Han forteller at en av oppgavene han skal bruke mye tid på er å få organisasjonen til å vokse.

– Jeg var med på å etablere Gründerforeningen, og har vært fylkesleder i Buskerud Frp, og fikk doblet antall lokallag. Så jeg håper å få med flere bedrifter. Vi ser på våre søsterorganisasjoner i nabolandene at vi har stort potensial for vekst, sier Rytman.

Møter med ministeren

Han forteller at han var i møter med den ferske næringsministeren Jan Christian Vestre torsdag.

– Fikk inntrykk av at den nye statsråden er opptatt av forenklingstiltak, og jeg har en god følelse etter et konstruktivt møte. Han har selv bakgrunn som småbedriftseier, så håper han har nok gjennomslag i egen regjering til å kunne gjøre mye bra, sier Rytman.

Les på E24+

– Jeg føler på et stort ansvar

Kristin Hofstad har vært konstituert administrerende direktør siden februar i år, etter at tidligere Venstre-topp Olaf Thommessen sluttet i jobben i januar. Hofstad skal nå tilbake til sin stilling som administrasjonssjef i organisasjonen.

– Tydeligere stemme

– Styret har gjennomført en grundig rekrutteringsprosess og blitt trygge på at Rytman er rett mann til å lede organisasjonen fremover. Gjennom mange år i politikken og deretter som leder for politisk avdeling i SMB Norge, har han opparbeidet seg en helt unik forståelse for både organisasjonen og de næringspolitiske utfordringene som hverdagsnæringslivet er opptatt av, sier Karl-Anders Grønland, styreleder i SMB Norge.

– Vi føler oss sikre på at Rytman vil gjøre SMB Norge til en enda tydeligere stemme i det politiske landskapet, og på en god måte løfte opp og frem de utfordringene som vanlige småbedriftseiere sliter mest med i hverdagen, sier Grønland.

Publisert:

Her kan du lese mer om