Dr. Dropin mot firedobling av omsetningen under pandemien

Den hurtigvoksende helsetjenesten Dr. Dropin ligger an til å passere 200 millioner i omsetning i 2021. Gründeren hinter også om utenlandssatsing i løpet de neste seks månedene.

TESTSTASJON: Selv om store deler av befolkningen er vaksinert var det fremdeles god trafikk på Dr. Dropins teststasjon på Oslo Sentralstasjon. Gründer Daniel Sørli tror selskapet vil drive med coronarelatert virksomhet også fremover, men ikke like mye testing.
 • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Legekontorselskapet har vært en av vinnerne under pandemien.

I takt med at smittebølgene skyllet inn over Norge, var det behov for smittetesting – mye testing.

– Jeg vil berømme byråden i Oslo kommune for hvor kjapt de gikk ut til flere private aktører for å hjelpe til med øke testkapasiteten i Oslo, sier Daniel Sørli, gründer og daglig leder i Dr. Dropin.

Så langt har de fakturert kommunen 40 millioner for coronarelaterte oppgaver, og dette er bare en av flere kontrakter selskapet har med det offentlige.

Han står utenfor et av selskapets testsentre på Oslo Sentralstasjon som består av en container med testutstyr, palmer og et par lysslynger.

– Da krisen brøt ut, frigjorde vi en del av legene våre til å hjelpe til ved lokale sykehus, og vi har også leid ut personell til de kommunale luftveisklinikkene, sier Sørli.

– Vi sikter på en omsetning godt over 200 millioner kroner i 2021. Mye er coronarelatert, men en del er også fra våre nye tjenester som blant annet psykologi, barnelege og fysioterapi, sier Sørli.

Han understreker at året er langt fra over, og at mye fremdeles kan skje.

SER TIL UTLANDET: Dr. Dropin-gründer sier det nylig har oppstått en mulighet som gjør at man vurdere å satse i utlandet i løpet av seks måneders tid, men vil ikke røpe detaljene eller i hvilket marked ennå.

Et år på det jevne

Men selv om drop-in-legeselskapet har vind i seilene midt i 2021, var det ikke gitt at det skulle skje da krisen brøt ut i mars i fjor.

– 2020 ble ikke helt som forventet. Folk sluttet å gå til legen, fysioterapeuten og andre tjenester i flere måneder. Men totalt sett ble året ganske normalt, sier Sørli.

De samlede driftsinntektene økte med 22,6 millioner til 59,4 millioner kroner i 2020.

Underskuddet økte også, til 12,2 millioner kroner, fra et underskudd på 8,9 millioner kroner i 2019, men gründeren bemerker at driftsmarginen er bedre.

Sørli er likevel usikker på om den sterke veksten i 2021 vil føre med seg et overskudd.

– Har du vært bekymret for at man har fokusert mer på coronarelaterte oppgaver enn kjernevirksomheten de siste årene?

– Det har vært fint å kunne bidra, og så er det vanskelig å si hvor mye av dette vi vil trenge fremover. Men at det har blitt flyttet noe fokus fra de nye tjenestene vi bygger opp, det er helt klart. Så det blir fint å fokusere mer på kjernevirksomheten fremover, sier gründeren.

Han tror selskapet også fremover vil bedrive coronarelatert virksomhet, men ikke like mye testing.

HÅRNETT OG HANSKER: Tusenvis av nordmenn har vært innom Dr. Dropins teststasjoner det siste året.

Utenlandssatsing

I løpet av fjoråret ble det tilført selskapet 57,5 millioner kroner i en emisjon, og Dr. Dropin satt med en egenkapital på 55,6 millioner kroner ved utgangen av året.

– Det er ikke nødvendig med en ny emisjon per i dag, men vi får se. Vi har planer om å utvide tjenestetilbudet vårt ytterligere, flere lokasjoner og utvikle de digitale tjenestene, noe som er kapitalintensivt.

I tillegg røper Sørli at Dr. Dropin snuser på å ta virksomheten ut av Norge.

– Det kan være at vi i løpet av de neste seks månedene ser på muligheten for det.

– Er det snakk om Sverige, Danmark eller et annet sted?

– Det får styret og investorene avgjøre i tiden som kommer.

Dr. Dropin har selskapsbygger Askeladden & Co som en av de store eierne, i tillegg til Sørli som er en større eier sammen med blant annet investor Egil Stenshagen.

Kritisert for underbetalte testere

Men det har ikke bare vært plankekjøring for Dr. Dropin under pandemien.

Selskapet har fått kritikk for å bruke ufaglærte arbeidere ved sine teststasjoner, noe Sørli, som selv er lege, mener det ikke er noe galt ved.

– Det er ikke nok helsepersonell i Norge til å gjennomføre den testingen som vi har gjort, men vi rekrutterte flere som var permittert i sine vanlige jobber og annen ufaglært arbeidskraft. Jeg tenker det har vært en veldig fornuftig bruk av ressurser for samfunnet.

I tillegg skrev E24 tidligere i år at de ansatte ikke fikk betalt ekstra for kveldsvakter, noe som var i strid med avtalen selskapet hadde med Oslo kommune, og de ansatte fikk tilbakebetalt 700.000 kroner.

Mange konkurrenter

Dr. Dropin er ikke det eneste selskapet som ønsker å utfordre det offentlige helsevesenet med nye løsninger.

De siste årene har en rekke nye legeløsninger vokst frem, blant annet Eyr og Hjemmelegene, samt svenske aktører som Kry og Doktor.se.

Svenske Kry som er heldigitale, satser hardt i Norge og hentet i april 2,6 milliarder kroner i en emisjon for å satse i Europa.

– Kan dere konkurrere på det digitale med slike aktører?

– Det er ikke alltid det er en fordel å ha mye penger. Da blir man kanskje litt mindre sulten, sier Sørli, som tror på en konsolidering av markedet i tiden fremover.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dr. Dropin
 2. Fysioterapi
 3. Psykologi
 4. Oslo kommune
 5. Coronaviruset
 6. Askeladden & Co
 7. Kry

Flere artikler

 1. Brukte to timer på Oslo Lufthavn etter nye regler: – Godt de er strenge

 2. Betalt innhold

  – Tenkt flere ganger at nå rakner alt

 3. Regjeringen innfører tiltak på tre nivåer

 4. Tromsø kommune har avtaler verdt over 200 mill. som har gått ut på dato – eksperter aldri opplevd lignende

 5. Gründerfabrikken Askeladden legger ned to serveringskonsepter