Joe & The Juice med verste år i Norge i fjor: Tapte 33 millioner kroner

Kjeden har nå tapt 106 millioner kroner siden inntoget i Norge.

Juice- og sandwichkjeden har 28 kafeer i Norge, og sysselsetter 78 årsverk.
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Juice- og sandwichkjeden tapte nær 33 millioner før skatt i fjor, og er det verste året siden kjedens inntog i Norge. Det er en forverring på seks millioner kroner fra året før. Den danske kjedens norske virksomhet har aldri tapt så mye penger som i 2020, viser ferske tall fra Brønnøysundregistrene.

Sammenlagt har selskapets norske virksomhet tapt 109 millioner kroner før skatt de siste seks årene.

Kjeden har bare hatt bare tjent penger i to år her til lands, i 2013 og 2014. Samlet har selskapet tapt 106 millioner kroner siden de etablerte seg i Norge.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

I Norge hadde selskapet 28 kafeer i fjor, og fikk en omsetning på 115,5 millioner kroner. Driftsresultatet havnet på minus 10,2 millioner kroner. Selskapet investerte i fjor for omtrent tre millioner kroner, som primært gjelder utgifter til butikkinnredning og maskiner, samt tekniske anlegg. Investeringene har i hovedsak vært finansiert med konsernlån og leasingavtaler.

Selskapet hadde i 2020 ansatt 78 årsverk, som er en nedgang fra 87 året før.

Hentet ekstra egenkapital

Selskapet skriver i notene at 2021 vil bli påvirket av coronapandemien og er «underlagt usikkerhet». Nedstengingen som startet i desember og sluttet i april ga selskapet en «utfordrerne start på året sammenlignet med året før». Samtidig har ledelsen et positivt syn på 2021, og forventer inntekter og resultat på linje med 2020-nivåene.

Ved inngangen av 2021 hadde selskapet minus 120 millioner kroner i egenkapital.

Konsernet hentet i februar 2021 inn 300 millioner danske kroner i egenkapital for å sikre at «tilstrekkelige likviditetsressurser er tilgjengelige for å støtte fremtidig vekst».

Selskapet skriver videre at de forventer å gjenetablere egenkapitalen ved en gjeldskonvertering i 2022.

Konkursdrama

I desember i fjor kom nyheten om at rengjøringsselskapet ISS begjærte Joe & The Juice konkurs på grunn av en ubetalt regning på 25.000 danske kroner.

Fem dager senere trakk selskapet konkursbegjæringen.

– ISS Norge og kunden har innledet dialog for å finne en løsning på saken. Som ledd i dette er begjæringen om konkurs trukket tilbake, sa kommunikasjonsdirektør Ronny Pettersen til E24.

Joe & The Juice påpekte at de var uenige om beløpet, men at det ikke oversteg 40.000 norske kroner, som tilsvarer rundt 28.000 danske kroner.

Uenigheten dreide seg om hvorvidt Joe & The Juice skulle betale for rengjøring ved kafeene på flyplasser som har vært stengt under coronapandemien.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Joe & The Juice
  3. Årsrapport

Flere artikler

  1. Ving Norge mer enn tredoblet underskuddet i nytt kriseår

  2. Inntektene øker for Sats: Omsatte for én milliard kroner

  3. Bølgen & Moi selges til Eik Servering

  4. Staten redder Avinors pluss i 2021

  5. Lavpriskjeden Normal økte overskuddet med over 70 prosent