Postnord saksøker Bane Nor for avtalebrudd i Bergen

Postnord anklager Bane Nor for avtalebrudd etter at en festeavtale i Bergen ble sagt opp. – Dette kom som lyn fra klar himmel, sier Postnords markedsdirektør.

  • NTB
Publisert: Publisert:

I en pressemelding opplyser Postnord at de har fått beskjed om at de blir kastet ut av sin terminal i Bergen i løpet av to år.

– Postnord fikk 10. desember 2019 et brev om at festeavtalen var sagt opp med virkning fra 1. januar 2022, skriver selskapet.

Det ble gitt et muntlig varsel om avgjørelsen i november i fjor.

– Men dette kom som lyn fra klar himmel. Nå ser vi oss nødt til å stevne Bane Nor Eiendom AS, som er formell motpart, for retten. Vi har en uoppsigelig festekontrakt fram til 1. januar 2031, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Ole Andreas Hagen i Postnord Norge.

Han hevder at de vil få store ekstrakostnader hvis de må flytte ut av dagens terminal.

Direktør for jernbaneeiendom Morten Stray Floberghagen i Bane Nor Eiendom har følgende kommentar til saken:

– Det er korrekt at Bane Nor Eiendom AS har sagt opp leieforhold og festeforhold med Postnord, basert på Bane Nors behov for tilpasninger på Nygårdsterminalen. Tilpasningsbehovet har vært diskutert i en involverende prosess over lang tid, men den endelige løsningen gikk dessverre ikke i Postnords favør.

Han bekrefter at de er uenige om den rettslige adgangen til oppsigelse, men sier at det er god dialog mellom partene.

– Vi håper å komme til enighet med Postnord og anerkjenner deres ønske om å varsle stevning som en parallell prosess og backup inntil vi har kommet til enighet, sier han.

Les også

Vindkraftmotstander dømt til fengselsstraff

Publisert: