Nå er Roar god for over en milliard: Drar på rocketurné i cabincruiser

– Jeg er en langt bedre eier og styreleder i Pellerin etter at jeg kom ut av skapet som musiker, sier investor og musiker Roar Dons, som jobber like hardt med musikken som å utvikle eiendommer gjennom familieselskapet Pellerin.

KONSERT:Eiendomsutvikler og musiker Roar Dons drar på konsertturné i cabincruiser langs kysten i juli.
 • Rune Ytreberg (iTromsø)
 • Ronald Johansen (iTromsø, foto)
Publisert: Publisert:

– Konserten gikk veldig bra. Folk ropte på mer.

Investor og musiker Roar Dons (66) sitter på en fortauskafé som leier plass i hans egen eiendom midt i Tromsø sentrum og forteller om sin siste konsert på utestedet Prelaten. Der spilte «Roar Dons band» et knippe låter fra hans siste to album, der flere sanger får bra med spilletid på Spotify.

– Det er artig når folk kan tekstene og synger med. Det er helt på høyde å levere en god sang som å levere et flott bygg, sier Dons.

– Det som gir meg mest er å skape eget materiale i lag med andre. Det er artig å jobbe med dyktige musikere. Jeg opplever at den musikalske respekten øker etter hvert som jeg har spilt noen år. Det oppleves veldig sterkt, legger han til.

Han er eneste eier av familieselskapet Pellerin, som er av de største eierne av eiendommer i Tromsø sentrum. Selskapet eier blant annet halvparten av hotellet The Edge som leies ut til Petter Stordalen, og bygger nå nytt hotell et steinkast unna.

Les også

Stordalens Strawberry har fått 131 millioner i kontantstøtte

250 millioner i korona-tap

Selskapets bokførte investeringer i eiendom økte til 970 millioner kroner i fjor, men den reelle verdien er langt over en milliard kroner, bekrefter Dons.

– Det er jeg stolt over. Verdiene viser at vi lykkes med byutvikling. Tallene er viktige for å ha noe å måle etter. Det er en nådeløs målestokk for å måle vekst. Et eiendomsselskap som Pellerin har store verdier. Men dette er ikke penger jeg har i lomma eller i banken, det er penger som står i byggene, sier Dons, som på skattelistene i fjor var oppført som Tromsøs rikeste mann med en formue på 423 millioner kroner.

MILLIARDVERDI:Eiendommene til Roar Dons sitt familieselskap Pellerin har passert en milliard kroner i verdi.

Koronakrisen har ført til at verdien av eiendommene hans i år er redusert med om lag 250 millioner kroner, ifølge styrets beretning i Pellerin.

Selskapet passerte for første gang 100 millioner kroner i leieinntekter i fjor fra blant annet hoteller, restauranter og frisører. Det er bransjer som er kraftig rammet av korona. Mye av leieinntektene er basert på leietakernes omsetning, og inntektene er kraftig redusert hittil i år. Pellerin har nok egenkapital til å komme seg gjennom krisen, men justerer ned verdien av eiendommene i år.

– The Edge får en vanvittig drop. Det er skummelt det som skjer under korona, og jeg vet ikke om folk får med seg hvor tøft det er. Vi er nødt til å se vekstplaner i nytt lys, sier han.

Les på E24+

Ivar Tollefsens metode: Slik bygde han et europeisk eiendomsimperium

Musikk og butikk

Dons har de siste årene tatt opp igjen musikkarrieren han forlot for noen tiår siden og har gitt ut flere album. Han mener musikken gjør han til en bedre forretningsmann.

– Jeg er en langt bedre eier og styreleder i Pellerin etter at jeg kom ut av skapet som musiker. Musikken ligger veldig sterkt til hode og hjertet mitt. Det er helt på høyde å levere en god sang som å levere et flott bygg, sier Dons, som mener det er flere likhetstrekk mellom «musikk og butikk».

– Det er nådeløst å stå foran publikum og prestere på scenen. På samme måte må du prestere i møter, og levere på det du får tilbakemelding på. Musikk virker oppdragende. For meg handler begge ting om å jobbe i lag med folk som både yter motstand og vil deg vel. Presisjonsnivået og prestasjonsnivået er like stort, sier Dons.

MUSIKK OG BUTIKK: Roar Dons mener han ble en bedre næringslivsleder etter at han «kom ut av skapet som musiker».

– Det handler om å knytte til seg folk og spille hverandre gode. Det gode teamet som presser deg til å yte bedre er viktig. Å bygge organisasjon handler om å sette sammen og utvikle et team. Du får det ikke ferdig, du må bygge teamet. Det er en kontinuerlig prosess, og der bidrar jeg i en slags dirigentrolle, legger han til.

Les også

50 millioner i pluss for anonym eiendomsinvestor

Ut på turne

I midten av juli drar han av gårde på turné langs norskekysten for å spille konserter. De tre første stedene er Meløyvær, Galleri Tranøy på Hamarøy og Geitvågen bad og camping nært Bodø. Dons skal opptre alene med gitaren og reiser langs kysten i sin 15 meter lange cabincruiser Targa 44, som har en toppfart på 35 knop. Marsjfarten blir 26 knop, og det blir trolig flere enn de tre konsertene før han tar ferie nordpå.

– Jeg stiller med gitaren, et bærbart PA-anlegg og meg. Nå må jeg omstille hodet til å spille alene uten bandet, sier Dons, som har fått tilbud av Bjørn Eidsvåg om å være oppvarmingsband.

OPPVARMINGSBAND: Roar Dons har fått tilbud av Bjørn Eidsvåg om å være hans oppvarmingsband.

Dons sier han jobber like hardt med musikken som med eiendomsutvikling, og blir irritert over folk som sier han er heldig som kan bruke tid på hobbyen sin, eller som tror at han har en milliard kroner i banken.

– Det blir fokus på store verdier. Det blir fokus på rikdom. Men pengene står i eiendommene, og vi jobber i et generasjonsperspektiv. Jeg kommer til å forlate dette livet uten å selge Pellerin, sier Dons, som har en stor kjærlighet for Tromsø og har laget en sang om det.

– Sangen Nordens Paris er en sang som favner Tromsø. Den beskriver byen godt, sier Dons, som også har skrevet sangen «Bak mørket et sted» om byens skyggeside. Mørke menn i lukkede rom som tar beslutninger som får konsekvenser, det skjer også i Tromsø, sier Dons.

I år tar han ferie nordpå etter musikkturneen.

– Det er fint at ting går litt saktere av og til.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Roar Dons
 2. Tromsø
 3. Musikk
 4. Eiendom

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Vil bygge Tromsøs svar på Tjuvholmen

 2. Inntektsfall for Nordstoga: – Tok meg et friår

 3. Tapte konsertmillioner til pandemien: Satser på Norges eneste spa-skøyte

 4. Betalt innhold

  Terje Formoe: – Ingenting blir som før

 5. Nordlysguide Brynjar er glad pandemien fjernet masseturisme: – Ikke bærekraftig