«Presidentenes skredder» søker konkursbeskyttelse

Den over 200 år gamle herrekleskjeden Brooks Brothers har onsdag søkt konkursbeskyttelse under «Chapter 11» i konkursdomstolen i Delaware, viser rettsdokumenter.

KONKURSBESKYTTELSE:
Publisert: Publisert:

Det viser rettsdokumenter fra domstolen onsdag ettermiddag.

Allerede ble tilbake i 1818 ble den første butikken i det som skulle bli en av de eldste kleskjedene i USA.

Siden den gang skal ha selskapet kledd opp 40 av 45 presidentene, opplyser selskapet selv på egne nettsider. Særlig Abraham Lincoln trekkes frem som en av presidentene som skal ha vært meget begeistret for selskapets klær.

– Det siste året har Brooks Brothers styre, ledelse, samt finansielle og juridiske rådgivere evaluert ulike strategiske muligheter for å posisjonere selskapet for videre suksess, inkludert et potensielt salg av virksomheten, sier en talsperson for selskapet til CNBC, som først omtalte saken.

– Gjennom denne strategiske gjennomgangen ble Covid-19 enormt forstyrrende og skapte problemer for selskapet, fortsetter talspersonen.

Kleskjeden eies av den italienske businessmannen Claudio Del Vecchio, ifølge Wall Street Journal.

Allerede i juni opplyste selskapet at de kunne bli nødt til å stenge tre av fabrikkene i USA. Totalt har kjeden rundt 250 butikker i hele Nord-Amerika.

Til tross for at selskapet nå søker konkursbeskyttelse er det ting som tyder på at det allerede kan ligge en løsning i det fjerne. Tilbake i midten av juni skrev Bloomberg at Authentic Brands Group og Simon Property Group skal være interessert i å kjøpe opp selskapet etter det ble søkt konkursbeskyttelse.

Les også

Cirque du Soleil søker konkursbeskyttelse

Les også

Equinor-partneren Chesapeake søker konkursbeskyttelse

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om