USA vil lette Rusal-sanksjoner - Hydro-aksjen markant ned

Både aluminiumsprisen og Norsk Hydro-aksjen faller etter meldingen om at USA vil lette sanksjonene mot russiske Rusal. Hydro følger nøye med på situasjonen.

PRISFALL: Aluminiumsprisen faller etter at det ble kjent at USA foreslår å fjerne sanksjoner mot den russiske produsenten Rusal.

Foto: å© Ilya Naymushin / Reuters Reuters
  • Erik Steinsbu Wasberg
  • Eivind Bøe
Publisert:

Aluminiumsprisen faller til det laveste nivået på 16 måneder, etter at USA foreslår å fjerne sanksjoner mot den russiske aluminiumsprodusenten Rusal, skriver Financial Times.

Prisen på aluminium (tre måneders future) falt til årets laveste nivå på 1.905,5 dollar per tonn på metallbørsen i London tidligere torsdag, ifølge Reuters.

Det er trolig også noe av årsaken til at Norsk Hydro torsdag er ned 3,2 prosent like før stenging på Oslo Børs torsdag.

Rusal er opp 9,38 prosent på Hong Kong-børsen.

USAs finansdepartement uttalte at Rusal og morselskapet EN+ har tatt nok grep for å distansere seg selv fra den russiske milliardæren Oleg Deripaska, som fortsatt er sanksjonert.

Den amerikanske kongressen har 30 dager på seg til å godkjenne en avtale som vil bestå av Deripaskas andel i EN+ reduseres fra rundt 70 prosent til 44,95 prosent.

Hydro forventer normalisering i markedet

Kommunikasjonssjef Halvor Molland i Norsk Hydro sier til E24 at de følger situasjonen tett, og at signalene nå kan tyde på at det vil fjerne usikkerheten i markedet.

Kommunikasjonssjef Halvor Molland i Hydro.

Foto: Norsk Hydro

– Dette er ikke en endelig beslutning. Skulle sanksjonene nå bli løftet, forventer vi å se en gradvis normalisering av råvareflyten i markedet. Samtidig ser vi at markedsaktører generelt har forventet en løsning. Det kan prisbildet tyde på, sier Molland.

Han er forsiktig med å spå for mye om veien videre, men tror markedet tar innover seg nyhetene.

– Iverksettelsen av sanksjonene har blitt utsatt flere ganger. Første gang den kom var usikkerheten stor. Den påvirket i stor grad markedene, men etterhvert som det nå har blitt utsatt en del ganger kan det se ut til at markedet har tatt det innover seg.

– Vi er forsiktige med å spå om fremtiden, men det kan se ut til at markedsaktørene har tatt innover seg dette i sine vurderinger. Det gjenstår å se hva Kongressen foretar seg.

Nå er fokuset deres rettet mot behandlingen i Kongressen?

– Vi følger nøye med.

Les også

Miljømyndigheter gir Alunorte grønt lys

Les også

Brandtzæg avviser politisk spill bak Alunorte-stengingen

Les også

Hydro bruker 200 millioner på ny logo

Flere artikler

  1. USA løfter sanksjoner mot aluminiumsgiganten Rusal

  2. Hydro om sanksjonslette for Rusal: – Usikkerheten er nå tatt vekk

  3. Hydro har nok alumina ut året

  4. Annonsørinnhold

  5. Strømbrudd påvirker produksjonen til Norsk Hydro

  6. Betalt innhold

    Børskommentar: Uflaks-aksjen får en pustepause