Krohn Traaseth kom bakveien til styremøte

Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth ville ikke uttale seg til pressen på vei inn til styremøte, der hun må orientere om en omstridt ansettelsessak.

Gunnar Bovim styreleder i i Innovasjon Norge.
  • NTB
Publisert:

Direktør Anita Krohn Traaseth skal fredag orientere styret om ansettelsen av Ferd-arvingen Katharina Andresen i Innovasjon Norge. Traaseth ville imidlertid ikke kommentere saken eller møte pressen på vei inn, får NTB opplyst.

Traaseth vil imidlertid kommentere saken etter at styremøtet er ferdig i 16-tiden fredag.

Styreleder Gunnar Bovim var ordknapp om saken på vei inn til møtet.

– Det har vært mye presse om denne saken nå, og det har administrerende direktør sagt hun vil orientere om, så det ser vi fram til, sier Bovim til NTB.

– Av det som er kjent så langt om denne saken, er det noe som bekymrer deg?

– Nå vil jeg først og fremst høre hvordan saken fremstilles for styret, og så tar vi det derfra, sier Bovim.

Vil endre praksis

Saken dreier seg om ansettelsen av Norges rikeste kvinne, Ferd-arvingen Katharina G. Andresen (23), i en seksmåneders deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge. Andresen fikk først tilbud om jobb i ti måneder. Men fordi stillingen ikke var lyst ut, ble jobbtilbudet justert ned til et halvt år. Dermed kommer selskapet innenfor en såkalt administrativ ansettelse som ikke trenger å lyses ut

Andresen har selv ikke kommentert saken, bortsett fra på Twitter, der hun søndag skrev «Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt med posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow.».

Les på E24+

Tre ting Traaseth kan lære av sin egen bestselger-bok om ledelse

Flere eksperter har overfor E24 fremholdt at det er grunn til å stille spørsmål ved ansettelsesprosessen og en justering av kontraktens lengde for å omgå kravet til utlysning.

Innovasjon Norge har sagt at de vil endre praksisen rundt kortsiktige ansettelser, og redegjør for saken på sin hjemmeside.

I hardt vær

Ansettelsen av Andresen er den siste av en rekke saker der Innovasjon Norge-direktøren har vært i hardt vær.

Tidligere styreleder i Innovasjon Norge, Per Otto Dyb, har beskyldt Anita Krohn Traaseth for å skape konflikter, splid og konfrontasjoner og ønsket å fjerne henne fra stillingen. Han trakk seg som styreleder da næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) motsatte seg anmodningen.

I 2016 fikk Traaseth en advarsel fra styret i selskapet. Advarselen inneholdt 13 forbedringspunkter, ifølge Aftenposten. Ifølge avisen kritiserte styret henne for mangelfull rolleforståelse, manglende evne til å ta kritikk og for problematiske utspill i offentligheten.

Les også

E-poster viser innsidespillet i Innovasjon Norge

Les også

Innovasjon Norge: Mål at Andresen skulle få «god erfaring»

Les også

Ledig stilling dukket opp dagen etter avslag til Andresen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge

Flere artikler

  1. Tillitsvalgt i Innovasjon Norge: – Håper ledelsen tar lærdom av dette

  2. Styreleder: – Internrevisor skal gjennomgå Andresen-ansettelsen

  3. Styreleder sier han har tillit til Traaseth

  4. Tillitsvalgte fornøyd med at ledelsen vil endre praksis

  5. Eksterne skal gjennomgå ansettelser siden 2014