Nedgang i sjømateksporten i november

Norge eksporterte sjømat for nesten 5,1 milliarder kroner i november. Det er en nedgang på 390 millioner kroner, eller 7 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.

FALT I FISK: Salget av laks til utlandet falt for femte måned på rad.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Verdien av lakseeksporten hadde en nedgang for femte måned på rad og falt med 519 millioner kroner. Eksporten målt i mengde økte imidlertid med 13.011 tonn, eller 17 prosent, mot november i fjor. Til sammen ble det eksportert 90.728 tonn laks totalt i november.

– I flere av de sentrale laksemarkedene begynner nå en lavere laksepris å gi seg utslag i økt etterspørsel etter fersk laks blant forbrukerne. Dette bidrar til en volumøkning i lakseeksporten til EU og Russland, sier direktør for markedsinformasjon i Eksportutvalget for fisk.

Makrelleksporten økte med 156 millioner kroner. Eksporten av fersk villfanget torsk økte med 56 millioner kroner. Sildeeksporten falt med 22 millioner kroner.

Klippfiskeksporten falt med 31 millioner kroner. Samtidig økte eksporten av klippfisk av torsk til Portugal med over 14 prosent i verdi, fra 179 til 204 millioner kroner.

– Knapphet på torsk opp mot jul i fjor førte til at en del portugisiske butikker gikk tom for klippfisk utpå nyåret. Denne feilen ser det ikke ut som de har tenkt å gjenta i år, sier Ove Johansen hos Eksportutvalget for fisk.

Hittil i år er det eksportert sjømat for 48,4 milliarder kroner, som er på samme nivå som i 2010.

Følg lakseaksejene på Oslo Børs:

  • Marine Harvest
  • Lerøy Seafood
  • Austevoll Seafood
  • Cermaq
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Solgte norsk sjømat for 27,7 milliarder kroner i første kvartal

  2. Ellevilt klippfiskmarked

  3. Beste start på året noen gang for norsk sjømat

  4. Kjøper mindre sjømat fra Norge

  5. August-rekord for sjømateksporten