Bonusbråket fortsetter: Ansatte raser mot SAS-sjefen

Bonusene til flere nøkkelpersoner i SAS får de ansatte til å frese på flyselskapets intranett.

FÅR KRITIKK: Konsernsjef Rikard Gustafson i SAS (t.v.) får massiv kritikk internt for engangsbonusene som er blitt utbetalt for at SAS skal klare å gjennomføre redningsplanen 4XNG, samtidig som andre ansatte må kutte i lønnen. Her er han avbildet med styreleder Fritz Schur.
Publisert:

- Hvordan tenker du egentlig Rickard??? Dette er i så fall nok et hån mot alle oss andre ansatte som ikke har noen bonus. Nå er grensen nådd med god margin, skriver en ansatt på intranettet til SAS, ifølge Svenska Dagbladet.

- Når jeg leser Rickards brev tror jeg ikke mine egne øyne, skriver en annen ansatt.

Innleggene rettet mot konsernsjef Rikard Gustafson er to av flere som den svenske avisen skal ha fått oversendt.

Den heftige debatten som nå verserer på intranettet til SAS kommer etter at SAS-sjefen mandag forsvarte bonusutbetalingene som er gitt til utvalgte ledere og ansatte.

Bonusutbetalingene skal være gitt for å sikre at redningsplanen til SAS blir gjennomført med minst mulige problemer.

Flere fagforeninger har allerede vært på banen og kritisert SAS-ledelsen kraftig.

Nå krever flere av de ansatte svar på hvor mange som faktisk har fått slike bonuser og hvor mye de har mottatt, ifølge avisen.

- Beslutningen ble tatt svært tidlig

Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS Norge, har tidligere uttalt til E24 at beslutningen om å betale bonusene ble tatt på et svært tidlig tidspunkt i planleggingen av redningsplanen til SAS, kalt 4XNG (4Excellence Next Generation).

- Man så en fare for at nøkkelpersoner ville forsvinne ut av SAS fordi deres stillinger kunne ende med å bli flyttet eller forsvinne ved slutten av denne prosessen, sa Johansen.

Bonusene skal kun ha gått til en håndfull utvalgte personer. Ifølge flere medier skal bonusene ofte ha ligget på en halv årslønn, noe som i flere tilfeller skal ha betydd millionbonus for ikke å slutte i flyselskapet.

Johansen i SAS understreker at 4XNG-programmet som de nå gjennomfører er svært komplekst. Johansen mener man risikerer at hele prosessen strander hvis nøkkelpersoner tar hatten sin og går midt i omstillingen.

- Knapt noe flyselskap i verden har gjennomgått en lignende omstilling, sier han.

Vil fortsette bonusbetalingen

Svenska Dagbladet kunne mandag fortelle at SAS-sjef Gustafson vil fortsette å betale ut engangsbonuser til visse ansatte, også i fremtiden.

- I den her saken handler det om et fåtall ledere, skal Gustafson ha sagt i et internt notat, og lagt til at dette både har vært gjort før i SAS, og at det er noe man kommer til å fortsette med, ifølge avisen.

De ansatte som har fått tildelt engangsbonusene skal ifølge SAS sitte på nøkkelkompetanse og ha viktige stillinger med tanke på gjennomføringen av SAS sin redningsplan 4XNG.

- Det har vært helt avgjørende for oss å kunne beholde disse nøkkelpersonene, skriver SAS-sjefen om bonusene i en melding til de ansatte, ifølge avisen.

Gustafson legger til at disse nøkkelansatte i mer enn ett halvår skulle jobbe både kvelder og helger for å utvikle en ny forretningsmodell, samtidig som de skulle håndtere sitt ordinære arbeide.

På intranettet ble Gustafson spurt om bonusene ikke fremstod som absurde og enormt provoserende når man akkurat har krevd lønnskutt hos de ansatte.

- Jeg forstår at dette frembringer reaksjoner. Det vi gikk gjennom i november og de enorme utfordringene vi fortsatt står overfor vekker sterke følelser. Det er dyptgående endringer som påvirker alle, svarer SAS-sjefen, men legger til at situasjonen ikke er så sort/hvitt som han mener media fremstiller den som.

Les også

Citi om SAS: - Pasienten er i bedring etter «nær-døden-opplevelse»SAS flyr med asiatiske ansatte - Norwegian fikk neiWALLENBERG: - SAS hadde bare penger drift i 10 dagerTillitsvalgt i SAS: Er planen å gjøre dette til «Swedish Airlines»?- Umulig å fortsette med «Business as usual»

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om