Nettavisen: Priskrigen er i gang

Nå kutter dagligvarekjedene prisen på smågodt, melder Nettavisen.

PRISEN DUMPES: Rema 1000, Extra og Kiwi har mandag satt ned prisen på smågodt.
Publisert:

Mandag har Rema 1000, Kiwi og Coops kjeder Extra og Obs redusert prisene på smågodt til 6,90 per hektogram, melder Nettavisen.

Det er halv pris av hva det koster normalt for smågodt hos lavpriskjedene.

Prisdumpingen skjer til tross for at både Kiwi og Coop lovet at de ikke ville starte priskrig på smågodt i år, slik de gjorde i fjor.

Etter hva Nettavisen erfarer var det Extra som var først ute med å kutte.

I fjor før påske kunne man kjøpe smågodt til 2,90 kroner per hektogram.

Setter ned prisen på «sunt smågodt» tilsvarende

Kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi bekrefter overfor E24 at de satte ned prisen på smågodt mandag morgen, etter at en konkurrent hadde redusert prisen først.

– Vi slåss for å være billigst på alle varer, enten det er frukt og grønt eller smågodt. Vi er samtidig opptatt av å legge til rette for sunne valg, så derfor satte vi ned prisen på vårt sunne smågodt først, sier Arvin.

REDUSERER PÅSKEPRISER: Kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi.

Kiwis «sunne smågodt» er beger med ulike typer frukt og grønt.

– I forbindelse med påsken vil et beger koste det samme som et hekto smågodt, sier Arvin.

Ifølge henne kommer ikke Kiwi til å ta initiativ til å redusere prisen på smågodt noe ytterligere. Samtidig følger de med på prisutviklingen, sier hun.

– Vi vil være konkurransedyktige. Vi har ikke annonsert at vi reduserer prisen, og vi skal kun selge smågodt fra stativet, sier Arvin.

Smågodt er ikke den eneste varen som har blitt billigere denne siste uken før påske.

– Det er store prisbevegelser i markedet på mange påskevarer nå, sier Arvin.

Fordi prisene reduseres selges mange sesongvarer med tap, men det er ikke noe alternativ for Kiwi ikke å være med på priskrigen:

– Det er en investering i kunden, for alle kjedene slåss om de samme påskekundene. Vi skal være konkurransedyktige, understreker Arvin.

Avviser at Extra startet priskrigen

For noen dager siden sa kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop til Aftenposten at de ikke kom til å starte noen priskrig på smågodt. Det sier han nå til E24 at de ikke har gjort:

REDUSERER PÅSKEPRISER: Kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop.

– Vi har sagt tidligere at vi ikke kommer til å starte noen priskrig, og det har vi heller ikke. Denne uken har vi satt ned prisen på smågodt til 6,90 per hekto, og det har vært en planlagt sesongkampanje denne uken. 6,90 er billig for smågodt, men langt unna de tilstandene vi så i fjor med 2,90 kroner hektoen.

Heller ikke i Coop er de interessert i å sette ned prisen noe ytterligere, ifølge Kristiansen.

– Vi konkurrerer på pris, så det er klart at hvis noen av konkurrentene setter ned prisen på smågodt ytterligere, må vi også gjøre det. Men vi kommer ikke til å ta initiativ til å starte noen priskrig, sier han.

Foruten smågodtkampanje har de også satt ned prisen på grillmat hos Extra denne uken.

– På sesongprodukter vil det alltid komme gode tilbud, og ettersom det nå er meldt fint vær over store deler av landet, kjører vi en kampanje på grillserien vår, hvor det nå er 3 for 2, sier Kristiansen.

Blir smågodtet enda billigere?

Omtrent samme svar som hos Kiwi og Coop får E24 også hos Rema 1000:

– I Rema 1000 skal vi ha laveste pris på varene våre, det være seg om kundene ønsker å kjøpe smågodt, appelsiner, Stange-kylling eller lammelår, skriver kommunikasjonsrådgiver Rebecca Ophus i Rema 1000 i en e-post.

– Dersom prisen på smågodt fortsetter å gå nedover vil også vi vurdere prissettingen underveis, men Rema 1000 kommer ikke til å være den kjeden som initierer at prisen på smågodt reduseres ytterligere, skriver hun.

Les også

Priskrig på smågodt før Halloween

Les også

Avokado-salget har eksplodert: Kiloprisen doblet i løpet av fem år

Les også

Kakaoprisene stuper til jul

Publisert: