Norrøna snur: Kutter omstridt antisvettebehandling

Etter at E24 og andre medier skrev om saken, har Norrøna nå bestemt seg for å avslutte den omstridte svettelukt-behandlingen av klesprodukter.

SUKSESS: Norrøna har gjort stor suksess med sitt friluftstøy i Norge. Tidligere i år ble de også tildelt årets Handelspris, som deles ut av organisasjonen Virke.
Publisert:

Sport- og fritidsklærprodusenten varsler at de nå har besluttet å kutte anti-bakteriell behandling av tekniske undertøysprodusenter.

Stoffene tilsettes for å hindre ubehagelig lukt og for at klærne skal kunne vaskes sjeldnere.

Ifølge Fremtiden i våre hender kan sølv i klær gjøre bakterier resistente mot antibiotika, og dermed forverre en av de største folkehelsetruslene verden står overfor.

E24 skrev om sølvbehandlingen tidligere denne uken. Etter at det ble kjent at produsenten brukte denne behandlingen, blåste det opp til storm på Norrønas Facebook-side. Flere truet med boikott.

Les også

De vant Handelsprisen 2015: Slik nådde Norrøna toppen

Ifølge Norrøna er det ikke påvist at behandlingen er helse- eller miljøfarlig.

«Men på bakgrunn av tilbakemeldinger fra kunder og andre interessenter har Norrøna besluttet å stoppe denne behandlingen i videre produksjon,» skriver klesprodusenten i en pressemelding.

Les også

Storm rundt friluftsdesign

– Våre kunders engasjement og meninger er viktig for oss, og det er derfor vi nå har besluttet å ikke bruke denne formen for behandling på de produktene det gjelder, sier Martin Lien, markedsdirektør i Norrøna, i meldingen.

Vi har brukt anti-bakteriell behandling på enkelte tekniske plagg for å redusere behovet for vask og dermed minske miljøbelastningen. Vi tar kundenes tilbakemeldinger på alvor, og på bakgrunn av diskusjonen velger vi å gjøre noe med dette umiddelbart.

Publisert: