Konkursen i Thomas Cook

Ving: Mandagens Norden-flyvninger kanselleres

31 avganger til og fra Norden kanselleres som følge av konkursen hos reiselivsgiganten Thomas Cook.

  • Carina Hunshamar
Publisert:

Reisende med Ving fra Norden rammes av konkursen i morselskapet Thomas Cook.

Vinggruppens flyselskap Thomas Cook Airlines Scandinavia har besluttet å innstille alle flyvninger i Norden mandag. Det melder Ving Sverige på sine nettsider.

Totalt rammes 6000 nordiske reisende av kanselleringene mandag. Selskapet opplyser at det gjelder både reisene som skal på ferie og de som er på vei hjem.

457 av de som rammes av mandagens kanselleringer er reisende til og fra Norge med Ving Norge.

Er du på reise med Ving og rammes av konkursen? Tips E24s journalister her!

Les på E24+

Gerd Kjos (70) har vært sjefen bak sjefen: – Jeg advarte ham om konfliktene

Nesten 9.000 nordmenn på reise

Det er foreløpig uklart hva som skjer med de 34.460 nordiske reisende, av disse 8.685 Ving Norge-reisende, som befinner seg på selskapets destinasjoner.

– Vi beklager virkelig denne situasjonen og de ulemper det medfører for våre kunder, sier Magnus Wikner, konsernsjef for Vinggruppen i Norden i en kommentar.

– Vi har på veldig kort tid, etter at konkursbegjæringen ble sendt, hatt behov for å vente på beskjed om våre fly kommer opp i luften. Inntil det siste har vi forsøkt å sikre at våre reisendes flyreiser, men har raskt innsett at dette ikke er mulig og ser oss derfor nødt til å inntil videre instille alle flyavganger mandag, sier han.

Les på E24+

Kruttønnen som kan skape kaos i oljemarkedet

Krisemøte

Informasjonssjef i Ving Siri Røhr-Staff forteller til VG mandag morgen at det er flere krisemøter på jobb, og at de prøver å få oversikt over situasjonen. Hun antar at det vil bli kalt inn til pressekonferanse i løpet av dagen.

Røhr-Staff kan foreløpig ikke svare konkret på hvilke flyvninger inn og ut av Norge som er påvirket, og hvor mange nordmenn totalt som er rammet av konkursen.

– Det vi jobber intenst med nå er å få gitt informasjon til de kundene som har innreise og utreise i dag, alt annet får komme i neste rekke, sier hun.

Mange har booket reiser fremover

Drøyt 85.000 personer har booket reiser med Ving Norge det neste året. Selskapet er nå rammet av konkursen i Thomas Cook.

Ving Norge opplyser til NTB at de for tiden har 9.101 reisende ute på tur. Det omfatter 8.555 personer på charterreise og 546 som har reist med rutefly.

Fra 1. oktober i år og fram til slutten av september neste år er det booket reiser for 85.345 personer. Av disse er det 74.532 charterturister og 10.813 som skal reise med rutefly.

Bakgrunn:

Aktuell information | Ving

Les også:

Les også

Reiseoperatøren Thomas Cook er konkurs

Les også

Over 9.000 nordmenn på reise kan bli rammet av Thomas Cook-konkurs

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Konkursen i Thomas Cook

Flere artikler

  1. Reiseoperatøren Thomas Cook er konkurs

  2. Tyrkia-flyplass skaper trøbbel for Ving-reisende

  3. To av fire Thomas Cook-fly fra Norge er innstilt tirsdag

  4. Norske guider får utsatt lønn etter Thomas Cook-konkursen

  5. Fortvilte passasjerer: Håper Ving rydder opp