TOMMY SHARIF OM DET NORSKE SAAB-RAIDET: - Jeg bøyer meg i støvet

Dekkongen Tommy Sharif mener et mulig kjøp av Saab er svært gode nyheter for norsk bilbransje.

  • Anna Sandvig Brander
Publisert:,

- Jeg er hundre prosent sikker på at dette kommer til å gå i orden. Koenigsegg-gutta er knallflinke, og jeg har stor tro på at de vil gjøre en god jobb med Saab, sier dekkongen Tommy Sharif til E24, og legger til:

- Jeg bøyer meg i støvet.

Torsdag ettermiddag meldte Sveriges Televisjon at den svenske sportsbilprodusenten Koenigsegg og norske investorer har inngått intensjonsavtale om å kjøpe bilprodusenten Saab.

Tror på løsning

På sin nettside skriver SVT at Koenigsegg har fått støtte fra norske investorer til å gjennomføre handelen.

Nyhetsbyrået Reuters har senere fått dette bekreftet fra egne, anonyme kilder.

- Siden jeg leser på E24 at det er inngått en intensjonsavtale tviler jeg ikke på at dette vil gå i orden, sier Sharif.

Han kjenner godt til Bård Eker som står bak Eker Group, som igjen er eneimportør av Koenigsegg til Norge. Eker er også direkte med på eiersiden i Koenigsegg, som nå skal ha kjøpt Saab sammen med norske investorer.

Eker Groups styreleder Sture Jørgen Berg er i tillegg styreleder i Koenigsegg.

Les også: Nordmenn tause om Saab-kjøp

Kutte kostnader

Sharif tror nordmennene vil gjøre en god jobb med Saab, og regner med at de så raskt som mulig vil gjennomgå hele produksjonsprosessen i selskapet. Deretter vil de vurdere hvordan de best mulig kan kutte kostnader på fabrikken, som ligger an til å tape 3 milliarder svenske kroner i år.

- Man kan se på hva Eker-gutta har fått til med Koenigsegg, det gir meg store forhåpninger til hva de kan få til med Saab, sier Sharif.

Nå håper han at nordmenn på eiersiden hos den kriserammede bilprodusenten skal gi positive ringvirkninger for norske leverandører til bilbransjen.

- Det betyr mye at Eker er norsk, og at det i tillegg er mange norske investorer med på laget. Man kan jo selvfølgelig håpe at det øker sannsynligheten for at de vil bruke norske underleverandører.

- Men hva vet jeg? Jeg er bare en vanlig pakkis med IQ på rundt 74. De fleste i Norge har høyere IQ enn det, vil jeg gå ut ifra.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Flere artikler

  1. Meglerkjempe gir Opera-fest

  2. Så utrolig gøy, Celina!

  3. Tidligere Siemens-topper møter i retten i dag

  4. Annonsørinnhold

  5. Slipp bonden fri

  6. Legger skylden på samboeren