Oslo Business Forum: Finsk konkurrent skyter inn millioner

Oslo Business Forum og finske Nordic Business Forum slår seg sammen i Norge for å gjøre konferansen i Oslo enda større.

SLÅR SEG SAMMEN: De konferanse-selskapene Oslo Business Forum og Nordic Business Forum har allerede tilnærmet samme navn, og slår seg nå sammen for å bli enda større i Oslo. Fra venstre er NBF-grunnlegger Hans-Peter Siefen, daglig leder i NBF, Aslak de Silva, OBS-gründer Marius Røed Wang og hans medgründer Christoffer Omberg.
Publisert:

De to gründerne bak Oslo Business Forum, Marius Røed Wang og Christoffer Omberg, har tidligere vært på topplisten til E24s kåring Ledertalentene.

Konferansen som i fjor hentet tidligere USA-president Barack Obama til Oslo løfter nå ambisjonene med konkurrenten Nordic Business Forum (NBF) på eiersiden.

Storebroren fra Finland investerer etter det E24 forstår rundt 10 millioner kroner og får 30 prosent av aksjene i selskapet som på få år har slått seg opp på å få store navn til Norge for å snakke til næringslivsledere og beslutningstagere.

– Nordic Business Forum har vært en inspirasjon for oss hele veien, og vi har masse å lære fra den jobben de har gjort allerede. Jeg tror denne sammenslåingen kan gjøre konferansen enda bedre med muligheten til å hente større navn enn tidligere, sier Omberg, en av de to gründerne.

Etter det E24 kjenner til, verdsettes Oslo Business Forum (OBF) til 30 millioner kroner etter emisjonen.

– Vi har fulgt Oslo Business Forum en god stund, og er veldig imponert over hva de har bygget her i Oslo, sier gründer i Nordic Business Forum, Hans-Peter Siefen, som er i hovedstanden i forbindelse med at deres egen konferanse som finner sted i hovedstaden torsdag formiddag.

Les også

Oslo Business Forum i pluss etter Obama-besøk

Kutter antall konferanser

Frem til nå har de to konkurrentene hatt til sammen tre konferanser i året i Oslo. Det endrer seg når de fra og med 2020 heller skal ha én større konferanse.

– De fleste forretningsfolk kunne gått på en konferanse hver eneste dag om de ønsket det, så dette handler om å løfte kvaliteten på innholdet vi serverer deltagerne våre, sier Marius Røed Wang, den andre av de to OBF-gründerne.

I fjor samlet den norske konferansen rundt 4.000 deltagere da Obama toppet programmet, i år gjester den tidligere britiske statsministeren David Cameron OBF.

Nordic Business Forum var mye av nøkkelen til at man blant annet fikk hentet Obama til Oslo, ettersom han allerede var bestilt til konferansen i Finland.

NBF har konferanser i både Helsinki, Stockholm og Oslo, og det er synergiene mellom disse tre byene som er blant årsakene til at man velger å samarbeide.

– Det er enklere å hente store navn når man kan tilby dem tre konferanser i stedet for bare én, sier NBF-gründer Siefen som forklarer at hovedtalerne kommer til å få tilbud om å snakke på alle tre konferansene i Norden, som skal finne sted samme uke i september 2020.

Det er også billigere å kunne tilby kjente talere tre konferanser.

Hvor stor den nye konferansen i Oslo vil bli er fremdeles usikkert, men målet er med tiden å bli like store som i Helsinki, hvor NBF har samlet 7.500 deltagere de siste årene.

Les også

Toppene på NHOs årskonferanse: Her er våre Brexit-planer

Lik historie

I tillegg til at kapitalinnsprøytningen fra OBF får det norske konferanse-selskapet inn BI-lektor Tor Haugnes, samt gründer og investor Anniken Fjelberg inn i styret. Også de finske partnerne får plass i styret.

Oslo Business Forum startet som en studentbedrift, og ansetter nå ti personer på heltid og omsatte for 22 millioner kroner i fjor.

– Vi synes det var utrolig gøy at Nordic Business Forum tok kontakt med oss ettersom vi kjente så godt til dem fra før av, sier Wang.

Han sier de nå kan ta i bruk hele NBFs nettverk når de skal hente nye talere fremover.

Det finske konferanse-selskapet har holdt på siden 2010 og kan skilte med talere som Al Gore, Arnold Schwarzenegger, Richard Branson og Steve Wozniak.

Også NBF ble startet av to unge gründere Hans-Peter Siefen and Jyri Lindén som var i midten av 20-årene da selskapet ble etablert.

NBF omsatte i fjor for 8,8 millioner euro (86,1 millioner kroner) og forklarer at de regner med å øke omsetningen til 10,0 millioner euro (97,9 millioner kroner) i år.

Les også

Oslo Business Forum i pluss etter Obama-besøk

Les også

Barack og Michelle Obama skal produsere film og tv-serier for Netflix

Les også

Tror verdensøkonomien kan nå bunnen i 2013

Publisert:
Gå til e24.no