Norske flyselskaper vil ha munnbind på alle om bord

Flyselskapene i Norge vil heller ha påbud om å bruke munnbind om bord på fly enn den løsningen norske helsemyndigheter har bestemt seg for.

Flyselskapene i Norge vil heller ha påbud om å bruke munnbind om bord på fly enn løsningen norske helsemyndigheter har bestemt seg for.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Den nye smittevernveiviseren fra Folkehelseinstituttet (FHI) sier at det beste tiltaket for å hindre smitte om bord er å blokkere alle midtsetene for å hindre passasjerer i å sitte for tett. FHI vil ikke anbefale påbud om bruk av ansiktsmaske, skriver flysmart24.no.

Bransjeorganisasjonen NHO Luftfart er uenig i dette, og viser til at andre land i Europa i stedet har valgt bruk av maske som det mest hensiktsmessige tiltak.

Synspunktet deles av luftfartens internasjonale organisasjon, International Air Transport Association (IATA), som tirsdag gikk ut med munnbindanbefaling.

– I Norge har myndighetene lagt seg på at midtsetet skal blokkeres for bruk, noe de fleste andre land i Europa så langt ikke har gjort. Munnbind lar seg enkelt implementere, og utgjør ifølge fagfolk i IATA et godt smittebegrensende tiltak, sier administrerende direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe.

Les også

Hamburgersalget kraftig ned i mars: Solgte 270.000 færre Whopper-menyer

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Fly
 3. Luftfart
 4. NHO
 5. Munnbind
 6. Flyselskaper

Flere artikler

 1. SAS og Norwegian-passasjerer må bruke munnbind

 2. EU vil forsikre reiseselskapenes tilgodelapper

 3. NRK: Norwegian, SAS og Widerøe får igjen fly med fulle fly

 4. Norwegian innfører krav om munnbind fra onsdag

 5. Norwegian dropper munnbindkrav på flyene sine inntil videre